Невже у Володимирці, що на Рівненщині, діє серійний палій?

Невже у Володимирці, що на Рівненщині, діє серійний палій?
0
Невже у Володимирці, що на Рівненщині, діє серійний палій?

Останнім часом мешканці Володимирця, що на Рівненщині, стурбовані частотою виникнення пожеж у селищі. Люди підозрюють, що це може бути не випадковість, а результат чиїхось цілеспрямованих дій, пише Північ-інфо.

З першого листопада у райцентрі відбулося вже чотири пожежі, всі в одному районі невеличкого селища, а дві з них – навіть на одній вулиці. Люди між собою обговорюють появу палія. Версію про цілеспрямовані підпали розглядала і місцева газета. Про це та інше нам розповів небайдужий мешканець Володимирця, який побажав залишитись анонімним.

1 листопада виникла пожежа в приватному господарстві. Горіла покрівля дерев’яної господарської споруди та дрова.

Вже 4 листопада у селищі горіла дерев’яна господарська будівля, розмірами 9х7м., крита шифером та руберойдом. Вогонь міг перекинутись на сусідні забудови, але рятувальникам вдалося цьому запобігти. Повідомлення про пожежу надійшло рано вранці, об 05 год. 39 хв. Люди ще спали, і розбудили їх звуки вибухів, коли під дією високої температури почав вибухати шифер. Пожежа виникла в господарстві, де ніхто не проживає.

Ввечері 6 листопада рятувальники виїзджали на гасіння ще однієї пожежі в приватному господарстві. Іскри від вогню долітали навіть до житлового будинку, що знаходиться за 15 метрів.

До того як пожежу остаточно загасили, вогонь встиг повністю знищити покрівлю та перекриття господарської споруди, близько 3 тон сіна та півтони зерна, а також пошкодив стіни споруди, мотоцикл, орієнтовно 5 м.куб. дров та речі господарського вжитку.

Наступний випадок стався 18 листопада. Горіла дерев’яна господарська будівля, крита жерстю. Згодом з’ясувалося, що в господарстві ніхто постійно не проживає, тому й загоряння помітили сусіди лише тоді, коли стало видно відкрите полум’я.

До того як пожежу остаточно загасили, вогонь встиг знищити покрівлю господарської споруди, покриття прибудови до неї та речі господарського вжитку, а також пошкодив перекриття.

Про це повідомляє неофіційний інформативний сайт «101 Володимирець». До інформації про останні дві пожежі додавалося, що обставини з’ясовують працівники поліції.

У прес-службі ДСНС повідомили, що акти про пожежі надіслали в Дубровицьке віділення Вараського відділення поліції. Крім того, з нами спілкувалась представниця прес-служби поліції Ольга Олійник, яка, одначе, нічого конкретного не сказала, тільки розповіла про можливі причини виникнення пожеж в цілому і покроково процитувала порядок складання і надходження актів про пожежі.

З приводу серії пожеж з нами спілкувався мешканець Володимирця, який побажав залишитись анонімним.

«Люди трохи бояться, чекають коли щось скаже поліція, а поліція нічого не каже. В повідомленні ДПРЧ про останню пожежу написано що справу розглядає поліція, але як ця справа проходить – невідомо.

Щодо моєї думки, то я думаю що, можливо, таким чином хтось хоче знизити ціну на землю, або когось змусити її продати. Самі подумайте – дві пожежі відбулось у господарствах, де постійно ніхто не мешкає. А земля господарства ці знаходяться близько від центру селища. Доречі, так, між іншим. На вулиці Шкільній (де було дві пожежі) знаходиться і будинок голови РДА, з яким у деяких депутатів “війна”, доходило до суду.»

З усього виходить, що версію з палієм люди між собою обговорюють, але вголос про це говорити бояться. Одначе, офіційного пояснення немає. А будівлі у Володимирці горять.

0
# Рівненщина # володимерець
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі