Нова об‘їзна може з‘явитися неподалік Дубно

Нова об‘їзна може з‘явитися неподалік Дубно
0
  • Нова об‘їзна може з‘явитися неподалік Дубно
  • Нова об‘їзна може з‘явитися неподалік Дубно
  • Нова об‘їзна може з‘явитися неподалік Дубно
  • Нова об‘їзна може з‘явитися неподалік Дубно

Про початок будівництва нового шляхопроводу в об’їзд міста Дубно сьогодні повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг області Микола Козачок під час засідання постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури (голова комісії – Микола Кучерук).

 Дана інформація прозвучала під час обговорення питання порядку денного «Про стан будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг на території Рівненської області у 2019 році». Про це йдеться на сайті Рівненської обласної ради.

Йдеться про 26 км об’їзної дороги, яка дозволить розвантажити автошляхи райцентру. Як розповів Микола Козачок, неподалік сіл Панталія та Радчин частина робіт була проведена раніше. Однак будівництво зупинилося. 10 млн.грн з державного бюджету та підтримка обласної ради й облдержадміністрації дадуть  можливість його відновити. Упродовж 2019-2020 років триватимуть роботи над розробкою проектно-кошторисної документації.

Нагадаємо, що питання стану доріг Рівненщини, їх утримання та ремонту депутати обласної ради порушують не вперше. Цього разу членів профільної комісії цікавила поточна інформація від головних структур, які відповідають за якість автодоріг області – це передусім Служба автомобільних доріг, ДП «Рівненський облавтодор», департамент з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації, управління Укртрансбезпеки, управління патрульної поліції в Рівненській області департаменту патрульної поліції Національної поліції України.

Так, станом на 1 серпня з державного бюджету в область надійшло та освоєно 227 млн. 622 тис.грн., з яких понад 163 млн.грн. витратили на експлуатаційне утримання доріг, їх поточний (понад 41 млн.грн.) і капітальний (23,3 млн.грн.) ремонти. Загалом, відповідно до Розпорядження Кабінету міністрів України від 06.02.2019 №130-р, за бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання доріг загального користування» нашій області передбачено 372 млн. 314 тис.грн.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Рівненській області, кошти капітального ремонту спрямували на капремонт ділянки дороги Устилуг-Луцьк-Рівне (23,3 млн.грн.), кошти поточного середнього ремонту – на ділянку дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів (32,3 млн.грн.), на міст автодороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів (2,9 млн.грн.)  та на ділянку дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече (5,8 млн.грн.).

Як повідомив начальник управління дорожнього господарства при департаменті будівництва та архітектури Рівненської ОДА Віталій Кардаш, 90% запланованих ними робіт будуть завершені до середини вересня поточного року. Понад 15,5 млн.грн. з передбачених 55 млн.грн. уже освоєні: проведено ямкові ремонти, ліквідовано наслідки природніх стихій в деяких районах області (йдеться про ремонт мостів та дорожнього покриття).  

Однак інформація зазначених структур викликала у депутатів низку запитань щодо якості робіт на автодорогах області, і, відповідно, якості самих шляхів. Представники Служби автодоріг, департаменту ОДА почули і зауваження. У підсумку, присутні на засіданні члени постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури не визначилися, чи виносити даний проект рішення щодо стану будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг на території Рівненської області у 2019 році на сесію 30 серпня. Натомість погодили рекомендацію, аби до засідання президії 28 серпня відповідальні структури підготували депутатам вичерпну інформацію по кожному об’єкту мережі автодоріг області, де проводилися чи тривають роботи, зокрема, щодо обсягу фінансування та підрядників.

0
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі