Новітня амазонка: як волонтерка з Дубно стала професійною військовою [Фото]

Новітня амазонка: як волонтерка з Дубно стала професійною військовою [Фото]
1
Новітня амазонка: як волонтерка з Дубно стала професійною військовою [Фото]

14 березня в Україні офіційно відзначають День Добровольця. Щаслива, що серед моїх друзів і знайомих є чимало справжніх добровольців і поміж них Галинка-Перлинка. Про неї пише Ксенія Галицька у блозі "Знай більше".
Спершу, коли Галинка Клемпоуз була студенткою, то активно займалася волонтерством. Невпинно організовувала збір допомоги нашим бійцям і возила разом із іншими волонтерами її на Схід. 


В перші роки «руської весни» за волонтерство і активну громадську позицію терористи зарахували молоду дівчину до числа «карателів» на сайті «Трибунал». Та це Галину не зупинило. Вона вперто збирала допомогу для війська і знову їхала на Схід. 
Юній волонтерці неодноразово доводилось прощатися із друзями, яких назавжди забрала війна. Були й такі випадки, коли не повіку доросла й свідома Галина була змушена супроводжувати зі Сходу вантаж, який називають «двохсотим». Не кожен дорослий чоловік мав би мужність пережити те, що доводилось пережити цій дівчині. Але вона сильна і завжди оптимістична. Дівчина вірить у перемогу України над окупантом і робить все для того, щоб мир в нашій державі настав якомога скоріше. 


Говорячи про Галину важко не помітити її свободу не лише духу, а й волю у висловлювані. Неодноразово молода дівчина не боялась критикувати місцеву владу. Й одного разу Перлинка не з власної волі стала учасницею скандалу на Сході. З її слів та слів військових місцевий дубенський чиновник нецензурними словами публічно обізвав її поганими словами. А згодом відмовився просити вибачення, хоча військові осудили посадовця і вимагали перепрошень. 


У 2016 році Галинка (на той час їй було 22 роки) майже все літо провела на передовій. І згодом присягнула Україні, як військовослужбовць. Галина з позивним Перлинка - одна із перших краянок, яка підбори змінила на берци і замість сукні оділа військовий камуфляж…


- Коли Галинка приїхала додому, це було зразу ж після смерті Василя Міфа, ми вибирали на Млинівському ринку камуфляжні шорти для неї і для дівчат зі Сходу,то продавець, чоловік в розквіті сил запитав, як її туди занесло. Вона сказала, що і там хтось має бути. А мені хотілось кричати, що через те, що ви тут сидите такі здоровані - такі дівчатка, як моя Галинка ( і таких багато) мусять бути там, - продовжує розповідати Марія Ростиславівна. - Вдома теж була серйозна розмова. Ми з чоловіком намагались її відговорити від цього кроку. Чоловік сказав, що в багатьох наших друзів, знайомих , в відомих в місті і районі бізнесменів, начальників є сини і всі вони тут, а не там. А Галинка сказала, що це - сміття нації, а цвіт - увесь там, і вона не може їх покинути, їм потрібна її допомога. Більше в нас не було аргументів проти її рішення, - з гордістю за свою дитину і водночас із сумом каже мама молодої захисниці України.

1
Таблоїд # Галинка Клемпоуз
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі