Обласна рада проситиме про перерахунок пенсії для держслужбовців

Обласна рада проситиме про перерахунок пенсії для держслужбовців
0
Обласна рада проситиме про перерахунок пенсії для держслужбовців

На засіданні постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей під головуванням Бориса Бірука члени комісії підтримали проект рішення щодо врегулювання перерахунку пенсій для державних службовців.

Нагадаємо, що на минулому засіданні до депутатів-членів комісії звернулися пенсіонери, які працювали в органах державної влади та місцевого самоврядування більше 20 років, з вимогою отримати обіцяну від держави гарантію на належне соціальне забезпечення в старості – встановлення пенсії у розмірі 80-90% від заробітної плати.

З огляду на вище вказане профільна комісія підготувала звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Прем’єра Міністра України.

«У зв’язку зі змінами законодавства державні службовці, яким пенсії призначені до 01.05.2016, втратили право на перерахунок пенсій, та, незважаючи на стаж державної служби – праці в інтересах держави і суспільства – 20 і більше років, отримують пенсію у значно меншому розмірі ніж державні службовці, яким пенсію призначено після 01.05.2016.

Невідкладність внесення змін щодо перерахунку пенсій державним службовцям обумовлена й тим, що статус державного службовця, гідність їхньої професії та відповідальність, яку вони беруть на себе, має відповідати належному рівню соціального забезпечення в старості, який в свою чергу має захистити працюючих державних службовців від дії стимулів, через які можна впливати на управлінські рішення.

З метою зняття соціальної напруги серед пенсіонерів-державних службовців просимо ініціювати питання щодо внесення змін до статті 90 Закону України від 10.12.2015 № 889-VII «Про державну службу» щодо відновлення права на перерахунок пенсій особам, яким пенсію призначено відповідно до Закону України «Про державну службу» від 16.12.1993 № 3723-ХІІ на підставах, які діяли на час виходу особи на пенсію, в тому числі й у разі підвищення розміру заробітної плати працюючими державним службовцям за посадою, з якої була призначена пенсія, а саме: частину першу статті 90 доповнити абзацом другим та третім наступного змісту: «За особами, яким призначено пенсію до набуття чинності Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» на підставі Закону України від 16 грудня 1993 року № 3723-ХІІ «Про державну службу», зберігається право на перерахунок пенсії на підставах, які діяли на час виходу особи на пенсію, в тому числі й у разі підвищення розміру заробітної плати працюючим державним службовцям за посадою, з якої була призначена пенсія. Перерахунок пенсій здійснюється виходячи із сум заробітної плати, на які нараховуються страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування працюючого державного службовця відповідної посади та рангу на момент виникнення права на перерахунок пенсії. Умови та порядок перерахунку призначених пенсій державним службовцям визначаються Кабінетом Міністрів України», - йдеться у документі.

Остаточне рішення щодо цього питання депутати прийматимуть на пленарному засіданні обласної ради, яке відбудеться 27 липня.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі