Обласні чиновники просять Київ почути про бурштинову проблему Рівненщини

Обласні чиновники просять Київ почути про бурштинову проблему Рівненщини
0
Обласні чиновники просять Київ почути про бурштинову проблему Рівненщини

фото - Північ інфо

Незаконний видобуток бурштину приносить на Рівненщину лише проблеми. Про це йшлося на нараді з питань легалізації видобутку бурштину у Рівненській ОДА за участі силовиків краю, пише Північ-інфо.

«Криміногенна ситуація в північних районах, погіршення екології, вплив на здоров’я людей, небажання працювати на підприємствах. Виникають питання про підмив залізничних колій у Володимирецькому і Зарічненському районах, про пошкодження ліній електропередач у селі Ромейки. У Клесові ще трохи і почнуть біля хати бурштин копати…», – зазначив голова ОДА Олексій Муляренко.

Зараз на кордоні районів працюють бригади швидкого реагування лісівників. По дві машини патрулюють, у них є зв’язок й вони виїжджають на допомогу один одному. Надалі будуть це практикувати у Зарічненському, Дубровицькому і Володимирецькому районах. До того ж, при потребі оперативний штаб може в будь-який час виїхати в будь-який віддалений населений пункт Полісся. Разом з тим, є випадки погроз з боку старателів лісовій охороні, доходило навіть до застосування зброї.

Та попри усі вжитті заходи у північних районах ситуація не покращується. Разом з тим, цьогорічна безсніжна та тепла зима сприяє незаконному видобутку бурштину і такі випадки час від часу фіксують на території держлісфонду:

«Ми реагуємо на всі випадки недбалого ставлення до службових обов’язків працівниками лісової охорони. Зокрема, за останні 3 роки кількасот співробітників було притягнено до різних форм відповідальності.  За результатами нашої останньої наради директору Рівненського природного заповідника винесено догану у зв’язку з тим, що не було вчасного реагування на ті ситуації, які траплялись», – розповідає начальник «Рівнелісу» Віталій Сухович.

На сьогодні площа порушених земель становить 25,8 га землі. Такі висновки екоінспекції, яка працювала над перевіркою Рівненського природного заповідника. Не вдається поки провести рекультивацію земель, тим часом лісівники закопують канави, інформує прес-служба Рівненської ОДА.

Обласні чиновники вкотре просять Київ почути про глобальну проблему Полісся і нарешті відреагувати та покласти край «бурштиновій лихоманці» й свавіллю місцевих жителів.

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі