Обшуки «Свободи» проводять через медичну корупцію у Рівному?

Обшуки «Свободи» проводять через медичну корупцію у Рівному?
158
Обшуки «Свободи» проводять через медичну корупцію у Рівному?

Схоже на Рівненщині нарешті розпочалась реальна боротьба з корупцією. За нашими джерелами, в області зараз працює цілий десант з Державного бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України, Національної поліції та СБУ. Правоохоронці відпрацьовують одразу декілька напрямків кримінального розслідування. Зокрема, корупцію в медичній сфері, сумнівні кадрові призначення керівників лікарень у місті та області, підозрілі закупівлі товарів, послуг, будівництво лікарських амбулаторій.

Нагадаємо, що цього тижня на Рівненщині працюють слідчі СБУ та територіального управління ДБР.   18 липня в селищі Рокитне правоохоронці провели спільну спецоперацію по затриманню на хабарництві колишнього високопосадовця. Затриманим є голова Рокитнівської РДА Микола Кушнір, який не один рік був членом команди голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Його взяли на гарячому при отриманні чергової партії хабара розміром у 100 тисяч доларів. Загалом сума хабара мала становити 300 тисяч доларів. Гроші призначалися за сприяння у виділенні земельних ділянок.

Микола Кушнір

Але на цьому робота правоохоронців не завершилась. Сьогодні обшуки відбувались у Рівному. Про це повідомив заступник голови Рівненської обласної ради,  один із лідерів «Свободи» у Рівному Олексій Бучинський.

 

 

Втім, багато хто має сумніви, що обшуки взагалі стосуються політики. Адже в області після обрання Зеленського Президентом розпочалась справжня боротьба з корупцією. Саме тому й нервує Олексій Бучинський, який перебуває у дуже дружніх відносинах з головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком. Окрім того, один із лідерів «Свободи» на Рівненщині Сергій Рибачок також був головою Рівненської ОДА. Він кілька років тому  абсолютно «випадково виграв» конкурс на керівника групи виконавців проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», на який з бюджету виділяють десятки мільйонів доларів.  За роки реалізації проекту Сергій Рибачок як ФОП отримав з бюджету cотні тисяч гривень. Ці факти озвучили вчора під час дебатів на телеканалі «Рівне 1».  

Крім того, ще одним консультантом проекту Світового банку на Рівненщині є колишній радник голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка – Сергій Мініч, а консультантом з фінансових питань є Наталія Бірюкова - дружина керівника апарату Рівненської ОДА при Олексієві Муляренку Олександра Бірюкова.  Все це можна знайти на офіційному сайті проекту та сайті управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації, який очолює депутат міської ради від ВО «Свобода», керівник медичної комісії Рівнеради Юрій Осіпчук.

Юрій Осіпчук

Крім закупівлі медичного обладнання на мільйони гривень, машин швидкої допомоги, будівництва амбулаторій, в рамках проекту здійснювались і закупівлі поліграфічних та рекламних послуг, видавництво друкованої продукції, друк білбордів та проведення інших піар-заходів. Тому не дивно, що в слідчих могли виникнути сумніви щодо прозорості закупівель послуг поліграфії. А інакше чому вони навідались саме на поліграфічне підприємство, яке тривалий час мало стосунок до того самого «свободівця» Юрія Осіпчука. А політична істерія – це лише намагання прикрити політичними спекуляціями всю глибину проблеми та майбутні гучні затримання нечесних чиновників.

Скандальну славу має й робота кадрових комісій у медичній сфері Рівного та області, які очолює Юрій Осіпчук. До кадрової комісії у Рівненській обласній раді в непрозорий спосіб свого часу обрали представників БПП та «Свободи». Так, скандалом завершилась робота цієї комісії з виборів головного лікаря Рівненської обласної лікарні. Обласний депутат та головний лікар Здолбунівської районної лікарні Владислав Сухляк подав позов до Рівненського окружного адміністративного суду на облраду, адже вважав, що його незаконно не допустили до конкурсу на посаду головного лікаря Рівненської обласної лікарні.

Крім того, оскаржувати в суді результати іншого кадрового конкурсу на посаду головного лікаря обласного туберкульозного диспансеру  налаштований відомий громадській активіст Юрій Лазаревич.

Конкурс на зайняття вакантної посади директора КНП «ЦПМСД «Центральний» Рівненської міської ради завершився не тільки скандалом, а й кримінальним розслідуванням. Голова постійно діючої конкурсної комісії, головний спеціаліст-юрист Управління охорони здоров’я м.Рівне Інна Хімін заявила про тиск з боку ставленика Юрія Осіпчука Віктора Іськіва та з записами «корупційних розмов» звернулась до правоохоронних органів.  

Джерела в правоохоронних органах повідомляють, що слідчо-оперативні заходи по всіх справах суттєво активізувалися. Тепер заступитися за місцевих схемщиків у владних верхах немає кому. Тому найближчим часом на Рівненщину чекають нові затримання та заяви про нібито «політичні переслідування». Хоча шанси на те, що корупційний «гордіїв вузол» буде розрубано дуже швидко,  великі як ніколи.

158
Політика Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі