Очільник Здолбунівської поліції розповів про відеоспостереження та пішоходів-смертників

Очільник Здолбунівської поліції розповів про відеоспостереження та пішоходів-смертників
0
Очільник Здолбунівської поліції розповів про відеоспостереження та пішоходів-смертників

13 лютого у пообідній час з представниками ЗМІ зустрівся Сергій Криса - начальник Здолбунівського відділення Острозького відділу поліції ГУНП в Рівненській області. ВСЕ теж запросили до діалогу. На початку прес-конференції очільник Здолбунівської поліції наголосив на важливості співпраці поліції на ЗМІ, оскілько останні "мають здатність" формувати громадську думку:

Ми намагаємось максимально висвітлювати інформацію про злочини, що відбулися. Якщо у ЗМІ виникають додаткові питання чи припущення, велике прохання звертатися до нас за роз'ясненнями, щоб уникнути непорозумінь з місцевими жителями. Ми відкриті до діалогу і хочемо, щоб громадяни отримали максимум інформації

Начальник поліції відповідав на питання, що стосувались проблем Здолбунівського району. Одним з таких проблемних питань було про місцеві маршрутки. Нагадаємо, що в кінці листопада, на початку грудня тривав місячник перевірок маршрутних таксі "Перевізник. Зима":

Що"наперевіряла" поліція у рівненських маршрутках?

Здолбунів теж не оминула ця перевірка:

Найчастішим порушення більшості перевірених маршрутних таксі – це технічна несправність, - зазначив Сергій Криса. Також, на одного водія було складено 130-ту (складення адмінпротоколу за водіння у нетверезому стані – прим.ред). Хоча водії стали більш законослухняними, намагаються не виконувати прохання пасажирів "станьте тут". Коли ми патрулювали місто, і бачили таке порушення, то зупиняли маршрутку і складали протокол за те, що випускав пасажирів у невстановленому місці.

Сергій Криса скаржиться на правову свідомість пішоходів:

У наших пішоходів нема цієї свідомості. Більшість з них не рахують себе учасниками дорожнього руху. Світлофор та зебра за 5 метрів, а вони перебігають дорогу деінде.  Найбільш прикро те, що, здебільшого, - це діти. Начальник Здолбунівської поліції розповів про випадок, що трапився на днях у Здолбунові, у мікрорайоні Цементників: хлопчик років 8-9 навіть не озираючись по сторонам переходив дорогу у не встановленому для цього місці, і його збила автівка. Хлопчик живий-здоровий і відбувся лише переляком тільки завдяки тому, що машина їхала зі швидкістю 30 км/год.

Найбільш цікавий діалог зав'язався з головним полісменом Здолбунівщини за камери відеоспостереження, які були встановлені в місті минулоріч:

Проект "Безпечне місто Здолбунів" вже не раз обговорювали, але я не втомлюсь повторювати, що камери дуже допомагають. Ця система відеоспостереження  дає таку важливу для нас інформацію, що допомагає розкривати злочини, які «пахнуть глухарем». Кожен не очевидний злочинний випадок, що стається в місті розкивається за допомогою камер – це є головне джерело інформації. Саме відеоспостереження допомогло розкрити вбивство. Мова йде про рівненського таксиста на БМВ, тіло якого знайшли в Здовбиці:

Зниклого у Рівному таксиста знайшли на Здолбунівщині мертвим

Поліцейські затримали вбивцю таксиста з Рівного, але суд відпустив його додому

На сам кінець Сергій Криса згадав про найчастіші злочини та плани на майбутнє:

Порівняно з минулими роками зменшилася кількість крадіжок. Чимало випадків шахрайства. Трапляються злочини побутового характеру, наприклад нанесення тяжких тілесних ушкоджень. На цей рік ми поставили завдання по-максимуму боротися із наркоманією.

ВСЕ надіється, що такі діалоги стануть доброю традицією у начальників поліції у районах.

 

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі