Одразу 18 європейських компаній відмовилися добудовувати «Північний потік-2»

Одразу 18 європейських компаній відмовилися добудовувати «Північний потік-2»
0
Одразу 18 європейських компаній відмовилися добудовувати «Північний потік-2»

18 європейських компаній або припинили свою участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2» або пообіцяли вийти з проекту через загрози санкцій США.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/energetics/mayzhe-dva-desyatki-yevropeyskih-kompaniy-viyshli-z-proektu-pivnichniy-potik-2-novini-sogodni-11331383.html

«Це показує, що законодавчі цілі та наші дії були успішними. Ми продовжуємо відстежувати компанії, замішані в потенційно санкціонованих діях», – заявив офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Відзначається, що більшість компаній, який виходять з проекту – британські страхові компанії. Також йдеться про німецькі компанії – постачальника промислових послуг Bilfinger (Мангейм) страхової компанії Munich Re Syndicate Limited (Мюнхен).

За даними Держдепартаменту США, з проекту також вийшли швейцарська Zurich Insurance Group і Паризька AXA Group.

Представник Держдепу зазначив, що союзники США «не мають дивуватися», якщо адміністрація зробить подальші дії спрямовані проти завершення будівництва трубопроводу.

Історія «Північного потоку-2»

Проектом «Північний потік-2» передбачені будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Новий трубопровід в обхід України планувалося завершити до кінця 2019 року поряд з уже діючим «Північним потоком-1».

Враховуючи санкції, які прийняла Палата представників Конгресу США в законопроекті про американський оборонний бюджет, компанії, що займаються будівництвом газопроводу «Північний потік-2», не змогли його добудувати.

Засновником компанії Nord Stream 2 AG є російський «Газпром». Фінансування проекту здійснюють європейські компанії – французька Engie, австрійська OMV, британо-Нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

За даними ЗМІ, новообраний президент США Джо Байден має намір зробити все, щоб «Північний потік-2» не був побудований.

4 листопада 2020 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Конгрес США хоче розширити санкції проти «Північного потоку-2» і «Турецького потоку».

4 грудня 2020 року Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив про те, що сумнівається, що позиція США щодо «Північного потоку-2» зміниться після початку президентської каденції Джо Байдена.

6 грудня 2020 року виконуюча обов'язки посла США у ФРН Робін Куінвілл закликала ЄС і Німеччину оголосити мораторій на будівництво газопроводу «Північний потік-2».

9 грудня 2020 року Палата представників Сполучених Штатів схвалила оборонний бюджет на наступний рік з розширеними обмеженнями проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Будівництво газопроводу «Північний потік-2» відновилося 11 грудня.

29 грудня 2020 року стало відомо про те, що Палата представників подолала вето Трампа на оборонний бюджет США з санкціями по «Північному потоку-2».

Сполучені Штати закликають європейських союзників і приватні компанії припинити роботи з побудови газопроводу «Північний потік-2», і готують більш широкі санкції щодо російського проекту в найближчі тижні.

Сенат США затвердив оборонний бюджет США на 2021 фінансовий рік, в якому передбачені нові санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

7 січня 2021 року в Німеччині заснували фонд для підтримки добудови «Північного потоку-2».

13 січня 2021 року Держдепартамент США повідомив європейські компанії, причетні до будівництва газопроводу «Північний потік-2», про ризик введення нових санкцій.

22 лютого 2021 року США ввели нові санкції проти російського судна, що будує «Північний потік-2».

За матеріалами: УНІАН

0
Економіка
Найцікавіші матеріали
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі