Нардеп Осуховський пропонує визнати Україну правноступницею УНР, а не Радянського союзу

Нардеп Осуховський пропонує визнати Україну правноступницею УНР, а не Радянського союзу
0
Нардеп Осуховський пропонує визнати Україну правноступницею УНР, а не Радянського союзу

Нещодавно розгорнулася дискусія довкола ініціативи свободівців визнати Україну правонаступницею УНР. Ще 2007 року ВО "Свобода" розробила проект Національної Конституції, де зафіксовано, що сьогоднішня Україна є спадкоємицею Української Народної Республіки, а УРСР була окупаційною адміністрацією.

22 січня 2018 року,народні депутати-націоналісти подали до парламенту законопроект "Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки”. А цьогоріч, 10 жовтня,  зареєстрували проект постанови ВРУ "Про День Незалежності України".  

У цих документах вони запропонованували встановити відлік незалежності Української держави з дня проголошення IV Універсалу Центральної Ради Української Народної Республіки - 22 січня 1918 року і вважати саме цю дату - Днем Незалежності України, а 24 серпня - Днем відновлення Незалежності України.

"Націоналісти не пропонують скасовувати відзначення 24 серпня як Дня Незалежності і як державного свята, а вважати цю дату Днем відновлення незалежності. Тобто ми хочемо на законодавчому рівні визнати те, що Україна – спадкоємиця УНР, що вона стала державою сто років тому, попри те, що більшість цього часу перебувала під окупацією" - наголосив один із авторів ініціатив, народний депутат України Олег Осуховський. "Сьогодні ми пожинаємо плоди того, що досі не визнано на державному рівні - факт окупації українських земель комуністичною Москвою у 1917-91 рр., а також того, що Україна юридично визнавала себе спадкоємцем окупаційної адміністрації – так званої "Української Радянської Соціалістичної Республіки". На відміну від держав Балтії, які відразу ж проголосили відновлення втраченої у 1940 році незалежності, визнавши радянський режим окупантом з усіма відповідними наслідками для державотворення".

Задля відновлення історичної справедливості необхідно визнати спадкоємність сучасної держави України від Української Народної Республіки. Цей закон також необхідний, аби закріпити статус СССР як держави-окупанта. Це особливо важливо  на сучасному етапі, враховуючи збройну агресію Російської Федерації проти України, а також анексію Криму та окупацію частини території України", - зазначає Олег Осуховський.

Таким чином, Свободівці пропонують на законодавчому рівні  встановити, що Україна не є відповідальною за злочини, скоєні тоталітарним комуністичним режимом в період окупації її території з 18 березня 1921  року по 23 серпня 1991 року, і може висунути вимоги щодо компенсацій за злочини - Російській Федерації, як правонаступниці колишнього СССР. 

"Ми не повинні забувати про славні сторінки історії України, про багатовікову традицію українського державотворення. Встановлення законом правонаступництва України щодо Української Народної Республіки та закріплення статусу СССР як держави-окупанта стане ще одним ударом по нашому ворогові", - розповів Олег Осуховський.












на правах реклами

0
Політика # Олег Осуховський
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі