Олексій Кособуцький: "Ми даруємо людям емоції"

Олексій Кособуцький:
0
Олексій Кособуцький: "Ми даруємо людям емоції"

Аеродром "Воронів" - одна із туристичних принад Рівненщини та унікальний осередок розвитку планерного та парашутного спорту в Україні. Очолює його нині Олексій Кособуцький. Під час останнього візиту на аеродром, вдалося з ним поспілкуватися та задати питання. Тож, про життя "Воронова", труднощі та успіхи останній років читаємо далі.

 

- Наскільки успішний аеродром "Воронів" сьогодні?

-  Якщо говорити про нашу планерну школу - ми перші в Україні. Наш клуб завжди цінився своїми кадрами. Вихованці постійно серед переможців Чемпіонатів України з планерного спорту.

Цьогоріч ми взагалі випустили 15 пілотів першого року навчання. Ці люди до нас прийшли у лютому і мали мрію - літати і при цьому не мали жодного досвіду. Це найкращий показник в Україні. Думаю, цей результат можна назвати успіхом.

- Однією із головних проблем, які озвучувалися в минулі роки - це гроші. Наскільки зараз справляєтесь і якими силами?

- Гроші це завжди болюча тема. Нас ніхто не фінансує. Ні до державного, ні обласного чи районного джерела фінансування нема.

Нині живемо в основному за рахунок туризму. Це говоримо про катання на літаку, планері, стрибки з парашутом, тандем-стрибки. Також нам допомагають ентузіасти-меценати .

- Цих коштів взагалі вистачає?

Літом вистачає, а от в зимній період не дуже.

- ТСОУ - це товариство сприяння обороні України. Наскільки зараз співпрацюєте з силовими відомствами чи міноборони?

Минулого року дуже тісно ми працювали з військовими та СБУ. Займалися навчанням людей. Зокрема, це стосується стрибків з парашутом, тандем-стрибки, керування парашутом та вантажні стрибки.  Ця робота - це тендери та підряди. Дуже продуктивною вийшла праця.  Ми зробили 3500 стрибків. Більше нас зробив тільки Харків, але в них набагато серйозніша інфраструктура.

В нинішньому році співпраця є, але вже в менших масштабах.

- Що потрібно, аби аеродром "Воронів" розквітнув?

Дуже активно займаємось популяризацією. Проводимо активні рекламні кампанії. Якщо говорити про самозабезпечення. То якби, для прикладу, ми випустили 30 пілотів-планеристів, цього б вистачило для функціонування як у літній, так і на зимовий період.

- Наскільки рівняни цікавляться планерним спортом чи стрибками з парашутом? Наскільки успішним був сезон, що вже минає?

Це літо було найуспішнішим за останні 15 років. Знову  повернуся до планеризму. У нас дуже талановитий керівник Роман Талащук, який цей напрям курує. І загалом, сформувалася команда ентузіастів, які люблять небо. Відповідно, ті послуги які ми надаємо - вони якісні.

Якщо згадати ще за рекламу, то активно в соцмережах працюємо. Також зимою проводили і на найближчу зиму приготували ще більше сюрпризів для рівнян і не тільки. Розробили ми і подарункові сертифікати з гаслом "Подаруй емоцію". Матеріальні речі трохи втрачають актуальність. І тут є можливість коханій чи близьким подарувати емоцію, те що не забудеш. Це дуже романтично.

Це все добре, але саме в цьому році ми зробили більший акцент на спорт. Зайнялися оновленням техніки. З'явилися американські парашутні системи, а не радянські. Маємо і тандем системи, маємо інструкторів.

Як підсумок сезону - на середину жовтня плануємо клубні змагання з планерного і парашутного спорту. Започаткуємо і перехідний кубок, на якому буде гравіювання переможців кожного року. Це по планерному спорту. Готуємо і парашутні змагання на точність приземлення. Буде для наших спортсменів багато сюрпризів і не простих завдань для виконання.

- Ідеальний аеродром "Воронів" - який він?

Моєю амбіцією є, щоб в нас був найкращий авіаклуб в Україні. Це головна стратегія. Не забуваємо працювати над інфраструктурою та комфортом. Будуємо  нові майстерні. Якщо просто, то боремось з "совком". Поки це вдається.

 

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі