Причина отруєння дітей у школі Рівного стала інфекція

Причина отруєння дітей у школі Рівного стала інфекція
0
Причина отруєння дітей у школі Рівного стала інфекція

Мова йде про норовірусну інфекцію, яка стала причиною отруєння 37-ми школярів у школі №1, що у Рівному на вулиці Литовська, повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

Нагадаємо, що інцидент з отруєнням дітей трапився нещодавно, про це ми вже писали раніше.

Читати: У школі в Рівному отруїлися діти

Отож, як повідомив сьогодні керівник Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов на власній сторінці у соцмережі Фейсбук, він обурений, що медики, які проводили огляд хворих діток повідомили лише про двох хворих з майже сорока. Хоча є і позитивний бік, він приємно вражений директоркою школи, яка одразу звернулася до його колег, аби провести перевірку та посприяла для з'ясування усіх обставин, що трапилися. А з медиками тепер він буде розбиратися.

Також, розповів, що спочатку працівники лабораторного центру побоювалися, що причиною могло бути хімічне отруєння. Проте, це було спочатку припущення, які були відкинули вже у перші години перевірки. Однак, як показали аналізи одного із перших хворих - це норовірусна інфекція, такий собі заразний вірус, який можна підхопити будь-де, їдальня, туалет, маршрутка, це може бути будь-яке громадське місце. І передається він через їжу, через воду, навіть повітряно-крапельним шляхом. "Любить" жити на поверхнях та є активним до 42 днів. Можна потиснути комусь руку і заразитися ним. А симптоми зазвичай з'являються у через доби-три після першого контакту зі збудником.

До слова, мікробіологічні дослідження їжі досі проводяться. Вірусологічні ж дослідження продуктів, а також робочих поверхонь збудника інфекції не показали. 

Всі дітки, які стали "жертвами" інфекції, наразі лікуються амбулаторно. Симптоми такого отруєння як при звичайному отруєнні, кажуть у лабораторному центрі - нудота, невисока температура, блювання, пронос та лихоманка по тілу.

 

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі