Організовану злочинну групу судитимуть на Рівненщині

Організовану злочинну групу судитимуть на Рівненщині
0
Організовану злочинну групу судитимуть на Рівненщині

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 4 громадян – жителів Дубровицького району, які у складі організованої злочинної групи видобували бурштин-сирець.

На підставі зібраних слідчими Головного управління Національної поліції в Рівненській області доказів встановлено, що організатор і виконавці стійкої організованої групи розробили та схвалили єдиний злочинний план, пов'язаний із протиправним бурштиновим промислом.

Учасники групи згідно із розподілом функцій зберігали обладнання для видобутку бурштину, визначали час та місце його видобування, вживали заходи конспірації. Після видобутку та реалізації «сонячного» каміння організатор групи розподіляв між всіма отримані грошові кошти, їх іншу частину використовував на організацію подальшої неправомірної діяльності з видобутку.

Правоохоронці затримали учасників організованої групи у березні 2019 року під час здійснення ними злочинної діяльності поблизу селища Кривиця Дубровицького району.

На місці події та за місцем проживання «старателів» було вилучено 5 кг бурштину, мотопомпу кустарного виробництва, 18 пожежних рукавів, 17 металевих жердин, водозабірний армований шланг, шрайбери та інше знаряддя, пристосоване для незаконного видобутку «сонячного» каміння.

Дії  обвинувачених  кваліфіковано  органом досудового розслідування за ч. 2, ч. 3  ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування у складі організованої групи корисних копалин загальнодержавного значення). Покарання для них визначить Дубровицький районний суд. Відповідальність за такі дії передбачає за Кримінальним кодексом України у вигляді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

 

0
Кримінал # Рівненщина # бурштин # судитимуть # організована злочинна група з видобутку
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі