Валентин Кирилюк: "Людина праці повинна гідно заробляти в Україні"

Валентин Кирилюк:
0
Валентин Кирилюк: "Людина праці повинна гідно заробляти в Україні"

Україна зараз - на жаль, найбідніша країна в Європі. На кожного українця за 2018 рік буде створено валового внутрішнього продукту на суму всього - 2964 доларів, підрахував МВФ. У той же час в цілому по Європі цей показник багатства націй - в 10 разів вищий. Навіть в країнах Східної Європи в розрахунку на кожного жителя буде вироблено ВВП на 10,9 тис доларів.

Серед 193 країн світу, Україна по ВВП на душу населення в 2018 році займає 133 позицію. До кінця нинішнього року українці стануть такими ж бідними, як громадяни Гондурасу, Лаосу або Конго. Вельми показовим є той факт, що вже зараз мешканці Північної Африки в цілому багатші за наших громадян.

Без перезавантаження державної машини в Україні та реалізації нової економічної політики досягти істотного зростання добробуту наших громадян - неможливо.

"Ми вважаємо неприпустимою бідність працюючої людини. Тому ми повернемо повагу до людської праці - через гідні зарплати. Людина праці повинна в Україні гідно заробляти"- зазначив голова Рівненської обласної організації політичної партії "Основа" Валентин Кирилюк "Забезпечити це може тільки дотримання економічної доктрини "Україна 2030" та програмою "Принципи поваги" партії "Основа". Люди праці в Україні повинні гідно заробляти і жити. Цільовий показник середньої зарплати - 20 тисяч гривень. Це дозволить повернути в країну сотні тисяч наших громадян, які працюють за кордоном".

Заробітні плати в Україні повинні відповідати рівню доходів в країнах Східної Європи. Зараз середні зарплати в Польщі, Словаччини та Угорщини складають 660-750 євро на місяць. Тому в Україні люди праці повинні заробляти щомісяця хоча б по 20 тис грн. Наприклад, як це вже вдалося здійснити на харківському ПрАТ "ФЕД", де середній заробіток зараз складає - 21 тис грн.  

"Економічний потенціал України дозволяє досягти рівня середньої зарплати до 1000-1200 доларів, а пенсій - 450-500 доларів", - заявив лідер партії "Основа" Сергій Тарута, представляючи Доктрину збалансованого розвитку "Україна 2030" в Європейському парламенті в жовтні 2018 року в Брюселі.

Нинішні зарплати в Україні, на жаль, більш ніж в 2 рази нижчі рівня, які визначені програмою "Принципи поваги". За вересень 2018 року середня номінальна зарплата по країні, згідно з офіційною статистикою, становила всього 9042 грн. В останні місяці її зростання в країні практично зупинилося. 

За рівнем доходів у доларовому еквіваленті, Україна зараз змогла вийти лише на рівень своїх показників за 2011 рік. Рекордні доходи громадян 2008 року і початку 2014 року продовжують залишатися недосяжними, вони як і раніше перевищують нинішні так звані "досягнення" приблизно на 30%.

Валентин Кирилюк - "Мінімальна заробітна плата в Україні повинна відповідати двом фактичним розмірам прожиткового мінімуму визначеному Правительством. Потому що на один такий мінімум прожити - неможливо".

Досягнути підвищення заробітної плати в Україні можна в порівняно короткі терміни. Наприклад, у країнах Східної Європи мінімальна заробітна плата за останні 10 років зросла в 1,5-3 рази.  Партія "Основа" виступає за зниженя податкового навантаження на працю з 41,5% до 25% і запевняє, що це  призведе до зростання заробітних плат в країні.

Країна ЗАпрацює!

 

 

На правах реклами
0
Політика # Рівненщина # партія ОСНОВА # Валентин Кирилюк # Сергій Тарута
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі