Освітяни Рівненщини дискутували із заступником Міністра

Освітяни Рівненщини дискутували із заступником Міністра
0
  • Освітяни Рівненщини дискутували із заступником Міністра
  • Освітяни Рівненщини дискутували із заступником Міністра

Відбулося засідання колегії управління освіти і науки Рівненської ОДА. Серед запрошених гостей – перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та заступник голови обласної ради Олександр Корнійчук.

«Реформа освіти – одна з фундаментальних змін, яка не може чекати і яку треба розпочинати вже сьогодні. Перше, що нам треба зробити, – забезпечити вільний доступ дітей до дитячих садків. Далі – школа, яка має прищеплювати дітям нові знання, навички і компетентності. Наступна позиція – профтехосвіта. І окрему увагу звертаю на розвиток науки, де фактично немає повноцінної системи, ані підтримки, ані запиту» – зауважив Володимир Ковтунець.

Розглядали питання щодо пріоритетних напрямків освіти області, компетентнісний підхід, Нову українську школу,  ліквідації черги у дошкільних закладах.  А також підсумували ЗНО-2017 та вступну кампанію.

«Сьогодні ми маємо унікальну можливість. Проблемами освіти опікується весь Кабінет Міністрів на чолі з Прем’єром. Такого ніколи не було. Тому давайте співпрацювати на повну», –  закликала заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Говорили і про проект Новий освітній простір, який реалізуватимуть 14 шкіл Рівненщини.  Успішним прикладом став Горбаківський НВК, що на Гощанщині.

«Особливістю нового навчального року є те, що стартує проект «Нова українська школа». В Україні до пілоту відібрано всього 100 шкіл. В нашій області чотири – це Великоомелянська Рівненського району, Дубенська школа №1, Рівненська школа №18, Рокитнівська школа №3, які будуть реалізовувати новий державний стандарт початкової освіти. А нова українська школа загалом для всіх учнів 1-х класів стартує з 1 вересня наступного навчального року», –  зазначив обласний очільник освіти Григорій Таргонський.

У підсумку, всім начальникам районних відділів освіти та головам ОТГ дані доручення до виконання.

0
# Рівне # освіта # ОДА # рівненська
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі