Паліативна допомога у Рівному: активісти взялися підганяти чиновників

Паліативна допомога у Рівному: активісти взялися підганяти чиновників
0
Паліативна допомога у Рівному: активісти взялися підганяти чиновників

Виділити кошти на розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції частини Обласного будинку дитини під дитяче паліативне відділення на найближчій сесії Рівненської обласної ради, яка відбудеться 27 липня, проситимуть представники пацієнтських громадських організацій.

Уже більше року не виконується наказ обласного управління охорони здоров’я про створення дитячого відділення паліативної допомоги на базі КЗ “Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини”. У зв’язку з цим Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне» ініціювала проведення зустрічі з пацієнтськими організаціями за підсумками якої, було прийнято рішення діяти.

- У нас є розуміння того, що навіть якщо депутати нас почують і виділять кошти, чекати доведеться довго. Поки підготують проект, поки оголосять тендер і проведуть реконструкцію, можливо, це питання не одного року, а часу не має. Тому є хороша ініціатива БО «Серце дітям України»  власними силами облаштувати тимчасову палату для пацієнтів, щоб діти вже могли отримувати кваліфіковану допомогу, - розповідає Ганна Котенко, виконавчий директор БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», керівник проекту  «Підвищення ролі громадянського суспільства в забезпеченні прав дітей, які потребують паліативної допомоги», що реалізується за фінансової підтримки ЄС.

Активісти та директор обласного будинку дитини вже узгодили місце для розміщення тимчасових палат надання паліативно-хоспісної допомоги дітям. Як тільки це буде зроблено, пацієнтські організації планують створити школу волонтерів, та знайти психологів для батьків невиліковно хворих дітей, а також запустити реєстр дітей, які потребують паліативної допомоги. До категорії таких дітей належать: онкохворі діти, діти з вродженими вадами розвитку, розумовою відсталістю, цукровий діабет, ДЦП, запальними хворобами центральної нервової системи, з хронічними гепатитами, серцево-судинними захворюваннями та хворі на туберкульоз.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі