Пенсіонери Рівненщини переходять на електронне посвідчення

Пенсіонери Рівненщини переходять на електронне посвідчення
0
Пенсіонери Рівненщини переходять на електронне посвідчення
4 251 пенсіонер з Рівненщини виявив бажання отримати електронне пенсійне посвідчення. У порівнянні з минулим роком це втричі більше, повідомляють в Головному управлінні Пенсійного фонду у Рівненській області.

За словами начальника Головного управління Василя Петняка, на сьогодні е-пенсійне посвідчення стало значно популярнішим. Шість тисяч жителів Рівненської області вже користуються таким посвідченням. Ще 28 тисяч мешканців Рівненщини подали заяви аби його отримати. 14 тисяч підписалась на СМС-інформування.

На сьогоднішній день пенсійне посвідчення було лише документом, що підтверджує статус пенсіонера. Також його використовували для того, щоб отримати пільги. І хоч посвідчення старого зразка не втрачає своєї актуальності, однак нове, електронне, розширить можливості пенсіонерів. Зокрема, через нього можна буде оплатити комуналку, розрахуватися у магазинах, у Інтернет-мережах, а також отримати доступ до багатьох інших онлайн-сервісів.

Отримати дане посвідчення мають можливість тільки пенсіонери, які відносяться до отримувачів пенсійних виплат Ощадбанку. Наразі ж у Пенсійному фонді ведуть активно розмови з іншими банками аби розширити аспект надання послуг і у інших банках.

Бажаючі можуть отримати сучасний пенсійний документ у Пенсійному фонді України за місце свого перебування, де вони стоять на обліку. Для цього потрібно подати заяву на його виготовлення.

До слова, перехід на е-посвідчення пенсіонера не є обов'язковим. Посвідчення, які були отримані раніше будуть дійсними і надалі.
 
0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі