Рівненська Арт-платформа «Антік» презентувала виставку волинського художника Артема Лук'янчука (ФОТО)

Рівненська Арт-платформа «Антік» презентувала виставку волинського художника Артема Лук'янчука (ФОТО)
0
Рівненська Арт-платформа «Антік» презентувала виставку волинського художника Артема Лук'янчука (ФОТО)

Цими вихідними у Рівному презентували виставку картин волинського художника Артема Лук’янчука «Метаморфози». Відбувся показ-перформанс у арт-галереї «Антік».

На свій молодий вік Артем показав себе досить сильним та прогресивним митцем. Більше того, він є одним із наймолодших членів спілки художників України. Помітили його і мистецтвознавці Рівненської арт-галереї «Антік». Спочатку побачили його роботи, потім знайшли й самого художника, запропонувавши йому зробити виставку у Рівному.


На фото – художник Артем Лук'янчук

Презентували виставку у досить незвичному для Рівного стилі, адже показ супроводжувався цілим перформансом – з візуальними та звуковими ефектами. Світломузика, туман та оформлення допомогли створити досить незвичну та цікаву атмосферу для гостей.

Як розповів керівник проекту арт-галереї «Антік» Руслан Толордава, робити просто виставку – було б не дуже цікаво. Саме тому загорілись ідеєю зробити виставку-перформанс. Тобто, не просто показати картини, але ще зробити певне шоу.

– Арт-платформа «Антік» займається популяризацією мистецтва у різних його проявах. Ми шукаємо таланти, якими багата не лише Рівненщина, але і вся Україна. Ми представляємо їх як на місцевому, так і на всеукраїнському та світовому рівнях. Ми працюємо з дизайнерами-архітекторами, художниками, організовуємо різноманітні покази. І відбувається це все на такому хорошому емоційному фоні. Окрім цього ми організовуємо майстер-класи, арт-терапію. Загалом, популяризуємо мистецтво всіма способами. Адже вважаємо це найкращим інструментом хорошого впливу на людину і розвитком не лише її матеріального світу, але й духовного, – зазначив Руслан Толордава.

До речі, допомогли зробити світлове та музичне оформлення виставки партнери галереї «Pro Audio».

Вдалось поспілкуватись і з самим митцем – Артемом Лук’янчуком. Художник розповів про перші кроки у мистецтві, улюблені картини та те, з кого він їх писав.

На фото – Артем Лук'янчук поруч із улюбленою картиною експозиції. 

Картини, яку б не зміг продати – тут немає. Митець вважає, що у кожної роботи є ціна. Втім, є такі полотна, які надзвичайно дорого коштують. Якщо вони особливо цінні для художника – оцінювати вартість таких робіт досить складно.

На більшості полотен зображені жінки. Як розповів художник – це близькі йому люди: рідні, подруги, кохані.












Тут є дівчата, в яких Артем був закоханий. Митець передав на полотна ті платонічні почуття до жінок, які були йому важливі.


На деяких – зображений сам художник. 

Каже, що малювати почав, як тільки народився. З власних спогадів розповів, що в дитинстві був ще тим паскудником.

– Я багато кричав, мама взагалі казала, що в мене рот не «затикався». До нас приходив дядько, який постійно сидів зі мною. Він казав, що це було просто неможливо – вже не міг терпіти того, що я постійно кричав. І якось він показав мені, як можна малювати. Дав мені в руку олівця – і я, нарешті, замовк, – поділився спогадами Артем.

Зараз дядько постійно розповідає цю історію. Каже, що саме він вклав олівець в руку майбутнього художника. З цього все і почалось.

Артем Лук’янчук – самоучка. Як і більшість геніїв, освоював мистецтво сам, без сторонньої допомоги. Три уроки – саме стільки приватних занять відвідав Артем перед вступом до Вузу. Після того вже почав працювати сам.

Першої роботи митця на виставці не було. Втім, нам вдалось знайти її на сторінці художника у Інстаграмі. Саме з неї почався його творчий пошук.

Перша картина Артема Лук’янчука «Термометрія», датована 2014 роком.

Картини можуть бути як улюбленими – так і ненависними. Ми вирішили з’ясувати, чи доводилось колись знищувати свої роботи і які на це були причини.

– В мене був певний період, коли я експериментував з різними фарбами, – розповідає Артем, – Так само брав і будівельну фарбу, якою паркани фарбують. Пробував робити з неї серію робіт таких абстрактних жінок. Це був ранній період. І з часом я помітив, що ця фарба починає відлущуватись, як на тому ж паркані. Тоді я зрозумів, що в таких роботах навіть немає сенсу. Після цього я їх просто познімав, повикидав, деякі в грубці спалив.

До речі, мало хто знає, але на одній із картин зображене справжнє культове місце серед художників Волині – будівля колишнього шкір-вен диспансера. Зі слів митця – утроба, в якому народжується мистецтво в Луцьку. Це була перша лікарня в місті, де лікували хворих на венеричні захворювання. І саме там тепер збирається вся волинська арт-тусовка. Самі масові заходи відбуваються саме у цьому будинку.

На фото – культова споруда колишнього шкір-вен диспансеру, у сучасності – місце для проведення масштабних арт-показів та тусовок серед митців. 

На фото – центральна картина експозиції. 






Артем приймав участь у багатьох групових виставках у різних регіонах країни. Конкретно така персональна виставка в історії вже шоста. Перед цим були у Києві, Львові, Кременчуку та інших.

Сторінка Інстаграм художника Артема Лук'янчука – a.l.604

До слова, Арт-платформа «Антік» у Рівному ще досить молода – почала діяти всього чотири місяці тому. За цей час організатори вже встигли втілити в життя чимало проектів, серед яких і благодійні проекти для дітей.

До прикладу, зовсім скоро відбудеться дитяча виставка картин під назвою «Щастя в простому». Це виставка робіт дітей, які вже починають працювати у мистецтві і тим самим допомагають підняти культурний рівень у нашій країні.

Сторінки Арт-платформи у мережі:

Арт-платформа «Антік» Фейсбук.

Арт-платформа «Антік» Інстаграм.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі