Перша передвиборча соціологія: Осуховський впевнено перемагає у Рівному

Перша передвиборча соціологія: Осуховський впевнено перемагає у Рівному
1
Перша передвиборча соціологія: Осуховський впевнено перемагає у Рівному

У рейтингу електоральних симпатій Рівнян до кандидатів мажоритарників упевнено лідирує Олег Осуховський. Майже третина жителів міста Рівне (виборчого округу №152) готові віддати свій голос за представника ВО «Свобода». Такі результати першого передвиборчого дослідження проведеного минулими вихідними Південноукраїнським центром етнічних та політичних досліджень «Лад».
На страті передвиборчої кампанії нині діючий народний депутат від міста має фактично безапеляційні шанси на перемогу. На другому місці виборчих перегонів розташувалися одразу три кандидати: нещодавно звільнений голова ОДА, самовисуванець Олексій Муляренко – 13,87%, депутат міської ради та екс журналіст телеканалу 1+1 представник "Батьківщини" Олександр Курсик - 12.97% та маловідомий представник партії «Слуга народу» Олександр Ковальчук – 13,25%. Однак кожного із цих кандидатів Осуховський випереджає більше аніж удвічі.
«Розподіл вподобань електорату у Рівному досить прогнозований та сталий. Осуховський уже тричі перемагав у Рівному: по мажоритарному округу в обласну раду та двічі – у Верховну. Очевидно, що за ці роки кандидат здобув власне електоральне ядро – яке становлять патріотично налаштовані містяни, які готові голосувати за нього в незалежності від власного вибору партії, - зазначає голова центру «Лад», - В той самий час бачимо іще одну тенденцію, рівняни не надто хочуть голосувати за невідомих представників «Слуги народу». Їх мажоритарний представник не отримує і третини виборців партії, яка його висунула».
Опитування проведено 21-23 червня в межах виборчого округу №152, серед мешканців округу віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, типом населеного пункту. Вибіркова сукупність: 1003 респонденти. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face) з використанням планшетів. Помилка репрезентативності дослідження: до 2,3%.

 

 

 

 

На правах реклами

1
Політика # Рівне # Олег Осуховський # Рівнещина
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі