Перші користувачі протестували супутниковий інтернет від SpaceX

Перші користувачі протестували супутниковий інтернет від SpaceX
0
Перші користувачі протестували супутниковий інтернет від SpaceX

SpaceX почав бета-тестування Starlink наприкінці жовтня 2020 року, учасники програми отримали комплект обладнання (термінал, кріплення, маршрутизатор) за 499 доларів.

Супутниковий інтернет Starlink при мінусових температурах, вітрі і снігопаді забезпечує користувачам швидкість 150-175 мегабіт (17,8-20 мегабайт) в секунду, пише Business Insider, вивчивши звіти перших користувачів системи супутникового зв'язку від компанії SpaceX.

Користувач Starlink, що живе на півночі США, розповів, що при більш низькій температурі повітря інтернет працює швидше.

За його словами, коли на вулиці було мінус 11 градусів за Цельсієм, швидкість вхідного з'єднання досягала 175 мегабіт. Тоді як в менш холодну погоду вона становила 150-160 мегабіт.

Помірний снігопад також не заважає роботі Starlink, запевняють користувачі. Крім того, якість зв'язку не погіршується від вологості: сніг, який падає на термінал, тане на його поверхні. Її температура – від нуля до чотирьох градусів Цельсія, сніг, що випав,  залишається на ній крапельками води.

Падіння швидкості інтернету зафіксував користувач на півночі США, який залишив термінал на вулиці, коли за годину випало сім сантиметрів снігу, а швидкість вітру досягала 80 кілометрів на годину. У сніжну бурю вхідні повідомлення сповільнилися до 20-30 мегабіт (2,5-3,7 мегабайт) в секунду, що виходить – до 3-4 мегабіт.

SpaceX почав бета-тестування Starlink  наприкінці жовтня 2020 року. Учасники програми отримали комплект обладнання (термінал, кріплення, маршрутизатор) за 499 доларів. Абонентська плата за сервіс становить 99 доларів на місяць.

Скільки учасників у програмі тестування, не повідомляється. Як передає СNBC, заявки на бета-тест Starlink відправили 700 тисяч осіб.

Нагадаємо, що раніше компанія Ілона Маска SpaceX успішно вивела 60 супутників Starlink на орбіту. Таким чином тепер на орбіті перебуває 833 супутники глобальної мережі інтернет Starlink.

За матеріалами: Кореспондент.ua

0
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі