Поблизу Рівного авіація гасила вогонь у лісі, а СБУ визволяли заручників від терористів [+ВІДЕО]

Поблизу Рівного авіація гасила вогонь у лісі, а СБУ визволяли заручників від терористів [+ВІДЕО]
0
  • Поблизу Рівного авіація гасила вогонь у лісі, а СБУ визволяли заручників від терористів [+ВІДЕО]
  • Поблизу Рівного авіація гасила вогонь у лісі, а СБУ визволяли заручників від терористів [+ВІДЕО]
  • Поблизу Рівного авіація гасила вогонь у лісі, а СБУ визволяли заручників від терористів [+ВІДЕО]

Неподалік Рівного лунали вибухи, водночас спалахнула цистерна із бензином, людей довелося рятувати вертольотом, а також визволяти заручників. Ні, це не теракт. Так сьогодні проводили навчання на території навчально-тренувального полігону Головного управління ДСНС України в Рівненській області у селі Городище.

Відпрацьовувалися практичні дії органів управління та сил цивільного захисту, щодо організації та проведення пожежно-рятувальних робіт під час ліквідації надзвичайних ситуацій, подій, а також гасіння пожеж у природних екосистемах із залученням пожежної, аварійно рятувальної, спеціальної та авіаційної техніки. Відпрацьовувалося одразу декілька версій. Першими свої вміння показав спецпідрозділ "АЛЬФА". Вони визволяли із двоповерхової будівлі заручників захоплених терористичною групою . На оперативному автомобілі група швидкого реагування "АЛЬФА" проводить штурм захопленої будівлі та за допомогою спецзасобів визволяє заручників. Після цього, працівники екстреної медичної допомоги рятують постраждалих.

Наступна версія - це вибух побутового газу та руйнування будівельних конструкцій житлового будинку. Під завалами знаходяться люди. До місця події прибувають пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС, бригада центру екстреної медичної допомоги "медицини катастроф", аварійні бригади Рівнегаз Рівнеенерго, Рівнеоблводоканал, оперативна група Головного управління Національної поліції, екіпажі патрульної поліції. Формується оперативний штаб з ліквідації аварії до складу якого входять всі представники аварійно-рятувальних служб області. Пожежу ліквідовують та евакуюють потерпілих. Тим часом, у результаті сходження колісних пар залізничного вагона з аміаком, сталось розгерметизація запірної арматури з подальшим витоком аміаку, який характерний своєю отруйною дією та може вибухнути. Особовий склад підрозділів працює в засобах захисту шкіри та органів дихання. Також залучають присувну хіміко-радіологічну лабораторію для визначення меж зараження території. Пожежники ліквідовують вогонь.

Ще одна подія - це масштабне ДТП внаслідок якого загорілася автозаправочна станція. Пасажири не можуть самостійно вибратися із пошкоджених автомобілів. Формується оперативний штаб з ліквідації аварії до складу якого входять всі представники аварійно- рятувальних служб: пожежники, поліція, медики.

До слова, кожні 16 хвилин в Україні відбувається ДТП, а кожні дві години гине людина. Тому, такі тренування та навички вкрай необхідні для нашої області. Після цього, показали, як гасять пожежу авіаційна техніка у важкодоступних місцях. У даному випадку сталося загоряння сухої трави, торфу та самосіву. Через вітер, вогонь швидко розповсюджується до лісу та створює сильне задимлення. Через це неможливо визначити кількість осередків та точну площу загоряння. Вогонь розповсюджується. Приймають рішення про залучення авіації ДСНС України. Вилітає пожежний літак АН-32П спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України. За допомогою безпілотника визначають місця загоряння. Під час гасіння лісових пожеж авіаційними засобами проводиться скидання з водозливних приток повітряних суден до 8 тонн води з висоти біля 50 метрів над кромкою лісового масиву. Напір води настільки потужний, що ламаються дерева. Пожежу ліквідовано.

Загалом, свої вміння показали усі структури Рівненської області: ДСНС, СБУ, спеціальний авіаційний загін, поліція, медики, обленерго, водоканал, Рівнегаз, тощо. Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко оцінив роботу усіх структур на відмінно.

 

Вікторія Мамотюк

0
# поліція # ГУ ДСНС # показові навчання
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі