«Події на Сході України назавжди змінили наше життя»: інтерв’ю із поліцейським, який ніс службу в АТО

«Події на Сході України назавжди змінили наше життя»: інтерв’ю із поліцейським, який ніс службу в АТО
0
«Події на Сході України назавжди змінили наше життя»: інтерв’ю із поліцейським, який ніс службу в АТО

На Донеччину Олег Кльофа, дільничний офіцер поліції Гощанського відділення Острозького ВП ГУНП в Рівненській області, прибув у складі зведеного загону поліцейських восени 2015 року. Понад два місяці разом із колегами він ніс службу у Волоновасі. Цей відносно невеличкий проміжок часу вніс суттєві корективи у світогляд та подальше життя на той час ще молодшого лейтенанта поліції.

— Чи змінилося щось у Вашому житті після приїзду із Волновахи?

— Та все змінилося, сприйняття себе, інших, нашої країни, розуміння єдності, сили духу, патріотизму, свободи, миру, а також прийшло чітке усвідомлення того, що все це може просто зникнути, якщо не боротися і не відстоювати. Я щиро вірю, що ми подолаємо цю загарбницьку агресію, відновимо мир у країні і сотні людських життів, які передчасно обірвала війна, не будуть марними. Для мене завжди у пам’яті світлим відданим і щирим залишиться Михайло Шемегінський-Нестерук, з яким познайомилися під час навчання у Львові. Він загинув 6 червня 2014 року від осколкового поранення у серце під час мінометного обстрілу терористами українського блокпоста на виїзді зі Слов'янська.

— Що для Вас означає патріотизм?

— Це не просто слово, це думки, серце, дії, душа, зрештою — спосіб життя. Під час перебування у Волновасі яскравим прикладом патріотизму для мене став доброволець із Прикарпаття. Ми зустріли його на залізничному вокзалі, чоловік саме повертався у Новотроїцьке, яке тоді було на лінії фронту. Під час розмови дізнався, що вдома на нього залишилася чекати дружина та шестеро дітей. Незважаючи на це, він самовіддано поїхав майже за півтори тисячі кілометрів захищати свою країну. Так, поїхав, тому що для нього це не лише боротьба за збереження цілісності України, а й захист майбутнього своїх нащадків. І, на мою думку, таке усвідомлення патріотизму повинно бути у кожного, тоді ми точно все переможемо.

— Наразі Ви перебуваєте на посаді старшого дільничного офіцера поліції Гощанського відділення, скільки населених пунктів обслуговуєте?

— Я закріплений за дев’ятьма сільськими радами, де загалом нараховується 15 сіл, чисельність населення близько дев’яти тисяч чоловік.

— Розкажіть, будь-ласка, про свою роботу, наскільки важливою, на Вашу думку, є наявність дільничного на території обслуговування.

— Як на мене, є певна різниця між роботою дільничного у місті та у сільській місцевості. Детальніше за місто не розкажу, оскільки ніс службу там лише під час окремих профілактичних відпрацювань, а за сільську місцевість можу поділитися власним досвідом. Значну роль в організації ефективної роботи відіграє забезпечення транспортом, так як протяжність території обслуговування сягає не один десяток кілометрів. Дільничний офіцер поліції у селі – це не просто правоохоронець, це уособлення влади, правопорядку, допомоги та безпеки. Людям важливо постійно бачити поліцейського на вулицях свого села чи містечка, мати можливість поспілкуватися із ним, коли виникає потреба, і не завжди це ті випадки, коли громадяни телефонують на «102», іноді їх просто потрібно вислухати, підтримати, дати пораду, провести роз’яснювальну профілактичну роботу. Це дуже важливо і потрібно, особливо людям похилого віку, які, в силу певних обставин, можливо більше за інших, потребують нашого захисту і підтримки.

Що для Вас уособлює поліцейський ?

— Це впевнена у собі, самодостатня, врівноважена, професійна, інтелектуально розвинена людина, яка чітко розуміє свою мету і завдання. А основне для поліцейського – готовність доброчесно та самовіддано служити українському народові.

 Відділ комунікації поліції Рівненської області

спілкувалася Любов Белаш

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі