Помер найшвидший барабанщик світу – Джої Джордісон

Помер найшвидший барабанщик світу – Джої Джордісон
0
Помер найшвидший барабанщик світу – Джої Джордісон

Сьогодні стало відомо про смерть легендарного барабанщика та одного із засновників групи «Slipknot», світового рекордсмена Джої Джордісона. Музиканту було 46 років.

Джордісон помер у сні, причини смерті не уточнюють. Похорони відбудуться в закритому форматі, повідомляє Variety з посиланням на сім’ю музиканта.

«З сумом повідомляємо, що успішний барабанщик, музикант та артист Джо Джордісон помер мирно у сні 26 липня. Йому було 46 років», – сказано у повідомленні сім’ї.

Світовий рекорд

Джої Джордісон (Slipknot) – 3822 ударів за 2 хвилини (попередній рекорд – 2766 ударів). Занесений до Книги Рекордів Гіннесса як найшвидший і найуспішніший барабанщик Всіх Часів.

Джої Джордісон та Slipknot

Гурт Slipknot був заснований в штаті Айова в 1995 році. Джої Джордісон був барабанщиком та співавтором пісень групи 18 років.

Джої Джордісон без гриму

Декілька альбомів групи Slipknot були визнані платиновими (було продано понад 15 мільйонів копій). З початку 2000-х Slipknot були однією з найпопулярніших хард-рок-груп світу. В 2006 році гурт отримав премію «Греммі».

В 2013 році ЗМІ повідомили, що Джордісон покинув групу Slipknot з особистих причин. У 2016 році на церемонії Metal Hammer Golden Gods в Лондоні Джої Джордісон врешті пояснив справжню причину свого виходу з групи – нею виявилася тяжка хвороба.

Довгий час його вихід з групи приховували: ані сам барабанщик, ані його колеги не розкривали подробиць.Фронтмен гурту Корі Тейлор пояснив це бажанням «захистити» Джордісона, але при цьому відкрито говорив, що «далі з цим барабанщиком працювати буде неможливо».

«Я дуже сильно захворів мерзенною хворобою під назвою поперечний міеліт. Я більше не міг грати. Це була форма розсіяного склерозу, якого я б не побажав найгіршому ворогу», – заявив Джордісон на Metal Hammer Golden God в 2016 році.

Джої Джордісон помер у сні 26 липня 2021 року. Не зважаючи на епатажний образ та драйвову гру, люди пам’ятали Джої як спокійну та ввічливу людину.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі