Посада мера вигідніша, аніж голови ОДА: політолог про кандидатуру Віталія Коваля

Посада мера вигідніша, аніж голови ОДА: політолог про кандидатуру Віталія Коваля
0
Посада мера вигідніша, аніж голови ОДА: політолог про кандидатуру Віталія Коваля

З реформою децентралізації посада мера Рівного матиме більший запит і буде більш фінансово престижною, аніж посада очільника обласної держадміністрації. Таку думку журналістам Суспільного озвучив політолог Віталій Лебедюк, коментуючи інформацію участь у мерських виборах голови Рівненської ОДА Віталія Коваля. Посадовець також мав би піти у відпустку на період передвиборчих перегонів, – каже фахівець.

Нагадаємо, під час з'їзду партії «Слуга народу» 31 серпня офіційно стало відомо про участь Віталія Коваля у перегонах на посаду міського голови Рівного.

– Якщо Віталій Коваль не піде у відпустку, то в результаті він буде створювати конфлікт інтересів. Якщо він піде, то він передає свої справи першому заступнику, який має керувати, а він тим часом має займатися передвиборчою кампанією, – каже політолог

Журналісти також звернулися за коментарем до речниці Віталія Коваля Зоряни Жильчук. Вона повідомила, що голова адміністрації збирається у відпустку, дата її початку буде відома дещо згодом.

Тим часом політолог Віталій Лебедюк пояснив, чому, на його думку, посадовець, який має вплив на всю область, хоче бути керівником лише обласного центру.

– Це очевидно. Реформа децентралізації передбачає те, що голова ОДА буде префектом, тобто таким собі наглядачем президента, тобто він не буде мати особливих фінансових ресурсів у своєму розпорядженні. В результаті всі фінансові ресурси тепер перейдуть до ОТГ. Місто Рівне зараз взагалі одне з найбільш потужних ОТГ в Рівненській області. Якщо не помиляюся, більше ніж 2 мільярда в них доходів, – каже політолог.

Що відомо

Міський голова Рівного Володимир Хомко після трьох каденцій заявив про свою неучасть у мерських перегонах на найближчих виборах. Він також оголосив про підтримку Юрія Вознюка.

Про свою участь у мерських перегонах станом на 31 серпня заявили ексголова ОДА Олексій Муляренко, представник «Голосу» Роман Денисюк, «свободівець» Олег Осуховський, заступник мера Віталій Германа йтиме від «Перемоги Пальчевського».

Читайте також: Президент України доручив Віталію Ковалю балотуватися в мери Рівного

Читайте також: Шмигаль розповів, коли Україна може відкрити кордон для іноземців

Читайте також: Країна Євросоюзу на місяць знімає всі карантинні обмеження для українців

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі