Правоохоронці Рівненщини знешкодили злочинне угрупування бурштинокопачів

Правоохоронці Рівненщини знешкодили злочинне угрупування бурштинокопачів
0
Правоохоронці Рівненщини знешкодили злочинне угрупування бурштинокопачів

На Рівненщині, прокуратурою області, продовжується системна робота з протидії незаконному видобуванню бурштину-сирцю на території північних районів регіону.

Як заявляють працівники Головного управління Національної поліції в області, один з місцевих жителів смт. Клесів організував та очолив злочинне угрупування, яке поблизу місць незаконного видобування бурштину, систематично організовували та вчиняли порушення громадського порядку, що супроводжувались активним опором та застосуванням насильства стосовно працівників правоохоронних органів.

На підставі здобутих слідчим та прокурором доказів встановлена причетність вказаних осіб до масових заворушень, організованих біля в’їзду в урочища «Смітник» та «Азалія» Сарненського району, де ними разом із місцевим населенням було заблоковано пересування працівників поліції та вчинено щодо них насильство із застосуванням фізичної сили, а також пошкоджено службовий автотранспорт. 

Знешкодженням правоохоронними органами вказаного злочинного угрупування вдалося запобігти у подальшому перешкоджанню виконання працівниками поліції службових обов’язків з виявлення та припинення фактів незаконного видобутку бурштину в регіоні, що суттєво плинуло на криміногенну обстановку.

Однак, на кожен такий випадок правоохоронні органи, в т.ч. органи прокуратури області, будуть невідкладно реагувати, зокрема кримінально-правовими заходами.

Стосовно вказаних 12 учасників організованої злочинної групи обвинувальний акт скеровано до Сарненського районного суду. 

Протидія незаконному бурштиновому промислу на території регіону триває, головною метою якої, насамперед, є локалізація та подальше викорінення даного явища.

Довідково: відповідно до Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за вчинення вказаних злочинів у виді позбавлення волі на строк до 14 років. 

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

0
Кримінал # Рівненщина # бурштинова мафія # правоохоронці Рівного
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі