Про арбітрів, уболівальників, команду і емоції

Про арбітрів, уболівальників, команду і емоції
0
Про арбітрів, уболівальників, команду і емоції

Переглянув-проаналізував ситуацію, яка сталася у Вараші під час матчу з "Колосом", і маю що вам сказати.

Репутація клубу, яка є однією з наших цінностей, "підмочена". Думаю, що є частка вини у кожної зі сторін - і арбітрів, і вболівальників, і деяких гравців, і дирекції клубу, і охоронців. Наскільки кожен "всипав пального у багаття" - визначте самі. Проте точно відповідальність на всіх.

Наприклад, дирекція не організувала у достатній мірі процес своєчасного виявлення і відпрацювання малоадекватних вболівальників, які "накидалися". Також не врахували, що із "Колосом" у нас непроста історія відносин іще з минулого сезону, коли "Верес" грав у другій лізі - думаю можна було придумати якийсь "тонель" із поля до підтрибунних...
Деякі вболівальники надто "завелися" і дали хід емоціям. Охорона із "Сокола" - ІМХО - перевищила повноваження, застосувавши сльозогінний газ.

Певні гравці, на жаль, безвідповідально поставилися до своїх обов'язків - "привозили" або не показали гру, яка б дозволила команді попри перепони з боку арбітрів переграти суперників. (Питання пенальті облишимо, але - імхо - були інші речі).

До матчу нам продемонсирували як готується до гри команда суперника. А от у яких умовах готувалися наші футболісти чомусь широкий загал не знає. Готувалися вони на полі у Дядьковичах - на такому, що колись поле "з гусями" у Бармаках, за словами одного з півзахисників, було просто "ідеальним"... До речі, у групі #LuckyFans викладали фото поля у Клевані, на якому "Верес" готувався до зустрічі з "Нафтовиком". Взагалі це окрема тема щодо тренувальної бази для команди. Маємо думати, що можемо зробити, щоб повливати на дирекцію.

Щодо суддівства - ми знаємо яким воно є в Україні. Думаю, залишатиметься таким же, допоки в державі боротьба з корупцією не зрушить із мертвої позиції.

На початку сезону, до першого матчу з "Буковиною", пам'ятаючи як нас "вбивали" через арбітраж у 2-й лізі, я запитав президента: що будемо з чернівчанами робити? Він тоді посміхнувся і відповів - перегравати. Уже двічі переграли у першій лізі - 0:1 і 5:1. І дуже добре, що "Буковину" взяли у першу лігу (хоча спочатку я був проти такого рішення) - інакше сатисфакція не настала би...

Нам треба перегравати суперника. Задача вболівальників на гру - максимальна підтримка команди. Усі емоції треба трансформувати у реалізацію цієї задачі. Вболівальники мають гнати команду уперед, змушувати футболістів забивати більше, ніж суперник. Скільки би арбітр не призначив пенальті - хоч десять - наші хлопці мають забити на один гол більше. А кричати, що суддя пєдєраст - він навіть і не згадає цього в Таїланді чи вибираючи собі щось в магазині - ви мене зрозуміли.

Зараз побачимо, як КДК оцінить всю цю історію... Якщо впаяють штраф, то скажу, що у суботу деякі вболівальники вкрали у футболістів гроші на екіпіровку, яку їм іще не видали, вкрали гроші на ліки для Страшкевича, для Зозулі, якому зламали носа і т.д. А якщо ще й закриють трибуни, то значить вкрали у кожного вболівальника, котрий купив абонемент, мінімум 20 грн...

Під час обговорення стало зрозуміло, що багато хто шкодує, що дав волю емоціям. У мене виникла ідея (яку також винесу в окремий пост) як можна спробувати у майбутньому запобігти надмірній емоційності. Менеджери у різних галузях застосовують "лікуваня гривнею".

Якщо справді усвідомили, що емоції зашкодили клубу, команді, нашій репутації найкращих вболівальників у лізі, то візьміть і дайте грошей на розвиток дитячого футболу. Принесіть якусь суму - самі визначіть - у Veres Place для ДЮСШ Верес. Хай дітям куплять щось з екірування, наприклад. Наступного разу, коли емоції братимуть гору, то, напевно, згадаєте скільки вони вам уже коштували.

Розумію, що ми не ідеальні - я також жива людина... Теж пару разів кричав образи. Однак маємо вчитися опановувати себе - в УПЛ ви знаєте ситуацію з арбітражем.

Маємо вчитися адекватно вболівати - щоб усім було комфортно на стадіоні: і тим, хто прийшов із дітьми, і тим, хто хоче випити пива, хто полузгати насіння, хто покричати, хто фаєр запалити, хто побачити голи, хто побарабанити, хто заспівати пісень, хто показати розмальоване обличчя etc.

Покладу тут відос Рівне 1 - щоб побачили як усе виглядало з боку. Пам'ятайте: ми найкращі у ПФЛ (і може навіть в УПЛ) по вболіванню за свою команду - мусимо тримати марку.

0
Економіка # Верес Рівне # футбол # НК Верес
Читайте також
1979
Матч рівненського "Вереса" проти "Оболонь-Бровар" не покажуть по телебаченню
Поєдинок чергового туру в групі «А» Другої ліги не покажуть в ефірі телеканалу «Рівне 1». Згідно з Постановою Верховної Ради України від 18.12.2018 року перше вересня 2019 року оголошено днем жалоби. У зв’язку з 80-ю річницею початку Другої світової війни
0
Читати далі
2007
Юрій Вірт про нічию рівненського "Вереса" у Вінниці
Рівненський "Верес" не зумів обіграти "Ниву" у Вінниці. На гол Михайла Шестакова господарі відповіли точним ударом Дениса Долінського. "Нива" вперше у чемпіонаті не програла, а "Верес" вперше - не переміг.
1
Читати далі
2397
Рівненський "Верес" здобув нічию у Вінниці
Рівненський "Верес" не зумів обіграти "Ниву" у Вінниці. На гол Михайла Шестакова господарі відповіли точним ударом Дениса Долінського. "Нива" вперше у чемпіонаті не програла, а "Верес" вперше - не переміг.
0
Читати далі
1684
День Незалежності рівненський "Верес" проведе в Ужгороді
Матч 5-го туру чемпіонату України у Групі "А" Другої ліги проти ФК "Ужгород" рівненський "Верес" проведе на виїзді.
2
Читати далі
2378
Юрій Вірт про першу домашню перемогу рівненського "Вереса" в сезоні
Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. У стартовому домашньому матчі сезону рівняни обіграли "Чайку" завдяки голу Дмитра Ховбоші.
0
Читати далі
2304
Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті
Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. У стартовому домашньому матчі сезону рівняни обіграли "Чайку" завдяки голу Дмитра Ховбоші.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі