Про «євробляхерів» і не тільки: чому блокування доріг на Рівненщині не дає результату

Про «євробляхерів» і не тільки: чому блокування доріг на Рівненщині не дає результату
2
Про «євробляхерів» і не тільки: чому блокування доріг на Рівненщині не дає результату

У будь-якій незрозумілій ситуації – перекривай дороги. Ця традиція, на жаль, останнім часом набула загрозливих масштабів. Мабуть скоро вулиці перекриватимуть навіть бродячі коти з вимогою звернути увагу на їх проблеми. Але це не працює. Чому? Пояснюю.

Ще років зо три тому, коли місцеві доведені до відчаю люди хотіли перекрити дорогу, я сказав їм, що це нічого не дасть. Владі всеодно буде пофіг, а звичайних людей розізлить. Тиснути треба там, де це створить незручності тим владцям, яку увалюють рішення. 
Люди тоді мене почули, і дорогу не перекрили. А скористались рекомендованим мною прийомом ( яким саме не буду поки казати). В підсумку владці змушені були проголосувати так як те було потрібно бідним людям. Вони зрозуміли, що люди з них не злізуть і достануть до печінок саме їх, а не всіх містян. 
А от «євробляхери», хоч і молодці, бо пролобіювали зниженням мит, але в кінці двічі вдарили головою в штангу. Перший раз - коли перекрили міжнародні траси, другий - коли заблокували прикордонні пункти пропуску. 
Поки хлопці страйкували і блокували парламент - їх або підтримували, або співчували. Як тільки заблокували дороги - їх почали ненавидіти. А після, того як найбільш гарячі голови "пересічників" заблокували ще й кордон, де й так було не солодко з чергами, - значна частина українців навіть почала просити їх розігнати.

Бо блокування доріг - це не тільки порушення закону, створення перепон владі та економіці.  Це незручності та перешкоди звичайним людям. Це обмеження свобод і можливостей людей.  Люди такого не пробачають, навіть тим хто має таке право відповідно до закону. Пам’ятаєте, як під час майдану за наказом Захарченка і Януковича міліція блокувала дороги і метро? Допомогло? Ні! І не могло допомогти.

Хочете привернути увагу? Є тисячі способів.  Просто треба хоч хвилинку подумати. Тисячі цілком законних способів. Можливостей провести акції прямої дії і  не тільки привернувати увагу ключових чиновників, а й, при бажанні, навіть познущатися з них і принизити. Вибісити і змусити вирішити вашу проблему будь-якою ціною. Тільки щоб ви відчепилися. А люди вам будуть співчувати і навіть підтримувати.

 
Робіть висновки з чужих помилок. 


Не перекривайте дороги! 


ЦЕ НЕ ПРАЦЮЄ!

2
Політика Економіка # Юрій Дюг # лідери громадської думки
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі