Про СБУ, м'ясо, рівненських дошкільнят і уроки арифметики

Про СБУ, м'ясо, рівненських дошкільнят і уроки арифметики
0
Про СБУ, м'ясо, рівненських дошкільнят і уроки арифметики

Звістка, що садочки Рівного залишились без м'яса облетіли всю Рівненщину. СБУ виявило змову під час проведення тендеру. Спільнота За чесний тендер провела власний аналіз цієї, ніби то, змови:

Напевне всі ви чули про те, що діти в деяких садочках Рівного поки залишились без м’яса. Управління освіти провело тендер, і вже був переможець, але, втрутилась Служба безпеки України.

Написали листа в Управління освіти і ті скасували тендер. Так, саме з ініціативи СБУ тендер на поставку м’яса в садочки було скасовано. Самого листа ми ще не бачили, надіслали запит, але прочитали прес-реліз, поширений Прес-групою УСБУ в Рівненській області.

З нього випливає, що між учасниками СБУ ніби то виявили ознаки "змови", цитуємо:

"Правоохоронці встановили, що під час проведення тендеру на закупівлю харчів у розмірі майже 7,5 мільйона гривень мали місце ознаки змови та антиконкурентних узгоджених дій серед його учасників".

Нагадаємо, що перемогу в першому тендері отримав ФОП Шевчук Анатолій Володимирович. з ціною 104,95 грн./кг. Очевидно СБУ мало на увазі, що саме він займався неподобствами, запам’ятаймо це прізвище та ціну.

Загалом змови та узгоджені антиконкурентні дії це парафія Антимонопольного комітету. І якщо такі речі будуть доведені, то учасникам забороняється участь в тендерах на 3 роки, ну і чималий штраф.

Далі СБУ в прес-релізі пише, що "Співробітники .... попередили закупівлю м’ясних продуктів сумнівної якості для потреб дошкільних закладів Рівного."

Більше того, завдяки втручанню СБУ ніби-то "Новий конкурс із закупівель м’яса для потреб ДНЗ, що проводиться з врахуванням зауважень СБУ, дозволить закупити для харчування дітлахів якісний товар майже на два мільйони дешевший від попереднього."

Економію вже порахували, але тендер ще не відбувся. Він буде лише 26 березня, а результати і того пізніше.

Хто думаєте допущений до цього тендеру?

ТДВ Рівнехолод
ФОП Шевчук Анатолій Володимирович. Па-бам!!!

Тобто усі шанси виграти має той підприємець, який перший раз ніби-то неякісне м’ясо хотів поставити та брав участь у змові. Тендер ще не відбувся, а СБУ вже пише про економію, як таке можливо, запитаєте ви. Відповідаємо - очікувана вартість другої закупівлі справді зменшилася, з 7,446 млн. грн до 5,688 млн.грн., але... зменшилась також кількість м’яса, яку планують закупити, з 66 тон до 48 тон.

А очікувана вартість 1 кг зросла з 112,82 грн/кн до 118,5 грн/кг. Маємо надію, що після торгів остаточна ціна знизиться до рівня хоча б першого тендеру.

Святослав Клічук, керівник ініціативи "За чесний тендер", текст зі сторінки на Facebook.

 

0
Наука і технології Економіка # лідери громадської думки # дитячі садочки # Святослав Клічук
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі