Прокуратурі вдосталь роботи поки на півночі є бурштин

Прокуратурі вдосталь роботи поки на півночі є бурштин
0
Прокуратурі вдосталь роботи поки на півночі є бурштин

У результаті спільної операції працівників органів прокуратури Рівненської області та Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту Національної поліції України ліквідовано діяльність організованої злочинної групи, яка систематично займалася незаконним видобутком на території Дубровицького району бурштину-сирцю, а також його скуповуванням.

До складу злочинної групи увійшло 8 чоловік – усі жителі Дубровицького району, в т.ч. 3 діючі працівники правоохоронного органу, а саме – лісової охорони.

В ході проведення санкціонованих обшуків на території складських приміщень та за місцем проживання осіб вилучено оброблений та необроблений бурштин вагою понад 11 кг, 8 мотопомп, 59 пожежних рукавів, а також документацію щодо незаконних оборудок з купівлі-продажу «сонячного каміння». Всього вилучено майна на загальну суму близько 1 млн грн.

На даний час за погодженням із прокуратурою 5 особам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Вирішується питання про повідомлення про підозру решті фігурантів кримінального провадження.

Під процесуальним керівництвом Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області триває досудове розслідування за ст.198 (придбання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом), ч.2 ст.28, ч.2 ст.240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене організованою групою), ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Проводяться слідчі дії з метою встановлення усіх осіб, причетних до незаконних операцій із бурштином та притягнення останніх до передбаченої законом відповідальності.

 

 

Фото з місця огляду події 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі