Проти екс-нардепа Ляшка відкрили кримінальну справу: йому загрожує до п'яти років за гратами

Проти екс-нардепа Ляшка відкрили кримінальну справу: йому загрожує до п'яти років за гратами
2
Проти екс-нардепа Ляшка відкрили кримінальну справу: йому загрожує до п'яти років за гратами

Колишньому народному депутатові Верховної Ради тепер загрожує кримінальна відповідальність за побиття народного обранця Геруса від партії "Слуги народа". Адже поліція кваліфікувала бійку Ляшка як "насильство щодо нардепа". Тепер Ляшку загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, бійка лідера Радикальної партії Олега Ляшка, колишнього депутата ВР з нардепом Андрієм Герусом сталася шостого листопада. Побилися вони в аеропорту "Бориспіль". Радикал привселюдно звинувачував Слугу Геруса в тому, що він відкрив імпорт електроенергії з країни-агресора, а саме - з Росії, чим як вважає Ляшко, зрадив національні інтереси України.

Дивитися відео:

Після бійки Герус на власній сторінці Фейсбук опублікував фото і написав:



«Сьогодні відомий захисник бізнесу Ахметова, забутий всіма О.Ляшко мене очікував у аеропорту Бориспіль, щоб влаштувати шоу-провокацію. Знижена на 15% ціна електроенергії та повна готовність до зими ніяк не влаштовує «немонополіста» і вони вдаються до все більш витончених способів, як вести свій бізнес. Звісно ж, претензія Ляшка, це імпорт електроенергії. Хоча 3 роки імпорту вугілля із Росіі по формулі Роттердам+, що супроводжувалося ростом тарифів для украінських споживачів, його повністю влаштовувало. Бо на цьому добре заробляв його любий «немонополіст», - написав Герус.

Він також заявив, що все нормально і постраждала тільки сорочка.

«Такі видатні результати це спільна робота Олега Ляшко та його охоронця. Без свого охоронця він не хотів спілкуватися. Оскільки вважаю Ляшка найбільш продажним (екс)політиком, то - це хороший індикатор, що і як робити надалі. А у немонополіста, схоже, там вже зовсім дах поїхав, якщо дійшли до такого дна)», - резюмував нардеп. 

Зауважимо, що 31 жовтня обидва політики зустрічалися в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера». Тоді Герус відмовився відповідати на питання Ляшка і демонстративно покинув студію.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада з ініціативи Андрія Геруса прийняла закон «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії», який дозволив закуповувати електроенергію за двосторонніми договорами з Росії та Білорусі. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак, з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. Постачальником виступила компанія Ігоря Коломойського «Юнайтед Енерджі». 

Ряд енергоекспертів розцінили початок імпорту електроенергії з РФ як загрозу енергонезалежності України та переконані, що Росія буде використовувати його для політичного тиску на Київ. Також негативну оцінку цьому рішенню дали в Секретаріаті Європейського енергетичного співтовариства.

До слова, бійку кваліфікували як погроза або насильство щодо державного діяча. Про це йдеться у повідомленні поліції Київської області.

 

 

2
Кримінал
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі