Путін звинуватив українців та США у «замаху на Лукашенка» та держперевороті в Білорусі

Путін звинуватив українців та США у «замаху на Лукашенка» та держперевороті в Білорусі
0
Путін звинуватив українців та США у «замаху на Лукашенка» та держперевороті в Білорусі

Путін заявив про спробу вбивства Лукашенка у Білорусі та згадав Януковича, якого теж нібито ледве не вбили.

Президент Росії Володимир Путін згадав про те, що у Білорусі нібито готували держпереворот та хотіли вбити самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. А разом із цим згадав про президента-втікача Віктора Януковича.

Про це він заявив під час звернення до Федеральних зборів.

«Нещодавно стало відомо про спроби організації держперевороту у Білорусі й спроби вбивства Олександра Лукашенка. Водночас такі помітні дії не засуджує Захід», — сказав Путін. Він також вважає, що всі вдають, ніби «нічого не відбувається».

Про що йдеться?

Лукашенко 17 квітня заявив, що спецслужби США планували замах на нього та його синів. Він розповів, що людей, які нібито збиралися його вбити, затримали в Москві. У ФСБ Росії підтвердили затримання.

У РФ також заявили, що затримані нібито спільно з українськими націоналістами планували організувати у Білорусі переворот.

Водночас у США заперечили, що уряд держави готував замах на Лукашенка.

У контексті спроби вбивства Лукашенка Путін згадав Віктора Януковича. Він вважає, що українського президента-втікача «ледве не вбили і відсторонили від влади за допомогою держперевороту (так Путін вирішив називати Революцію гідності)».

«Можна мати будь-яку точку зору щодо політики Лукашенка, але практика організації держпереворотів, політичних вбивств — це вже занадто. Це переходить усі межі», — заявив російський президент.

Також під час сьогоднішнього щорічного послання до Федеральних зборів Путін пригрозив Заходу жорсткою відповіддю на дії, які, на його думку, загрожуватимуть безпеці РФ.

«Недружні акції щодо Росії не припиняються. В деяких країнах завели пренепристойний звичай – з будь-якого приводу, а найчастіше, взагалі без жодного приводу, чіпляти Росію. Новий вид спорту там – хто голосніше щось скаже.

Ми поводимося у зв'язку з цим надзвичайно стримано, можна сказати, скромно. Часто взагалі не відповідаємо не тільки на недружні акції, а й на відверте хамство...

Ми дійсно хочемо мати добрі відносини з усіма учасниками міжнародного спілкування, в тому числі і з тими, з ким відносини у нас останнім часом, м'яко кажучи, не складаються. Ми дійсно не хочемо спалювати мости, але, якщо хтось сприймає наші добрі наміри як байдужість або слабкість і сам має намір остаточно спалити або навіть підірвати ці мости, повинен знати, що відповідь Росії буде асиметричною, швидкою і жорсткою. Організатори будь-яких провокацій, які загрожують корінним інтересам нашої безпеки, пошкодують про скоєне так, як давно вже ні про що не шкодували.

При цьому у нас вистачить терпіння, відповідальності, професіоналізму, впевненості в собі і своїй правоті і здорового глузду при прийнятті будь-якого рішення.

Але сподіваюся, що нікому не прийде в голову перейти відносно Росії так звану червону межу. А де вона буде проходити – це ми будемо визначати в кожному конкретному випадку самі».

За матеріалами: Громадське

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі