Проти засилля реклами: "Рада реформ Рівного" вимагає затвердження порядку розміщення вивісок

Проти засилля реклами:
0
Проти засилля реклами: "Рада реформ Рівного" вимагає затвердження порядку розміщення вивісок

18 вересня 2018 року на засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради знову розглядали питання «Про затвердження Порядку розміщення вивісок у місті Рівному». Однак через супротив рекламістів розгляд питання у підсумку відклали. Тим часом воно має значну підтримку не тільки серед депутатів,  серед громадських організацій. Підтримала проект рішення і коаліція громадських організацій «Рада реформ Рівного» .

Через відсутність правил деякі підприємці повністю заліплюють фасади будинків, завішують їх рекламою та створюють світлові ефекти на фасаді для привернення уваги, що відволікає увагу водіїв.

Прийняття цього документу дозволить зменшити рівень візуального шуму в місті, дасть можливість будинкам розкрити задум архітектора та допоможе створити унікальний візуальний образ міста.

Протягом кількох місяців над розробкою Порядку працювала робоча група, до складу якої входили представники управління містобудування та архітектури, юристи, дизайнери, маркетологи, представники бізнесу, представники рекламний агенцій та виробників реклами. Учасники робочої групи вивчили український, європейський та світовий досвід регулювання вивісок в містах та напрацювали документ, який допоможе врегулювати ситуацію з вивісками в місті.

Тому, Рада реформ Рівного закликає всіх членів виконкому підтримати рішення «Про затвердження Порядку розміщення вивісок у місті Рівному», - йдеться у зверенні об'єдання Рада реформ Рівного

 Прикро вражений супротивом рекламістів автор ініціативи Павло Алексєвич:‎ 

 - На жаль сьогодні питання повивіскам взагалі не було винесено на голосування. Прийшли три вандали і зчинили крик що от саме їхню думку начебто не врахували, їм не подзвонили, не запросили і не запитали зауваження по проекту. Я пояснював членам виконкому, що це 5 місяців експерти працювали, рішення пройшло всі перевірки але марно. Як виявилось згодом - ці негативно налаштовані персонажі навіть не читали останню редакцію положення. Вони плутались в термінах, звинувачували що ми начебто розводимо якусь корупцію ну і несли іншу чепуху.  Члени виконкому все ж дали їм шанс висловити свої зауваження і для цього в понеділок о 14:00 буде чергова організаційна зустріч. Прошу на неї прийти всіх активістам, яким не байдужий цей проект.

0
Політика # вивіски
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі