Рятувальники Рівненщини проходили "крізь вогонь" (ВІДЕО) (ФОТО)

Рятувальники Рівненщини проходили
0
Рятувальники Рівненщини проходили "крізь вогонь" (ВІДЕО) (ФОТО)

Щоденна робота бійців пожежно-рятувальних підрозділів Рівненщини здійснюється за різних обставин: у задимленому та токсичному середовищі, в умовах високих температур, загрози вибухів та обвалів, на висотах й у підвалах. Часу на роздуми, вагання здебільшого просто немає, права на помилку – також. Гідно підготуватися до двобою із вогнем не лише фізично, а й психологічно, допомагають рятувальникам спеціальні навчання на психологічній смузі перешкод.

Так, 23 жовтня у містах Вараш та Сарни, а також в обласному центрі на базі спортивно-оздоровчого комплексу 2-ї державної пожежно-рятувальної частини рятувальники Рівненського гарнізону вдосконалювали свої практичні вміння та навички, долаючи вогневу психологічну смугу. Усі тренувальні вправи рятувальники  виконували у спеціальних тепловідбивних костюмах, здатних витримувати високу температуру.

На вогневій смузі  дійсно імітуються місця та впливові фактори пожежі, створюються труднощі й перешкоди, вводяться елементи несподіваності та дефіциту часу. Саме за таких обставин доводиться працювати рятувальникам за реальних умов. Разом з тим, з метою підвищення професійного рівня особового складу пожежно-рятувальних підрозділів, додатково було проведено ще два етапи навчань, а саме - саморятування з четвертого поверху навчальної башти та практичне відпрацювання нормативів з радіохімічного бактеріологічного захисту. З усіма поставленими завданнями вогнеборці справились на «відмінно».   

Як зазначив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук: «Усі набуті тут навички та вміння знадобляться рятувальникам у повсякденній їхній роботі й допоможуть їм із честю виконувати покладений на них обов’язок – рятувати людське життя та здоров'я від небезпек».

0
# Рівненщина # ГУ ДСНС в Рівненській області
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі