Регіональний центр онкології може з'явитися у Рівному

Регіональний центр онкології може з'явитися у Рівному
0
Регіональний центр онкології може з'явитися у Рівному

На запрошення голови Рівненської ОДА Віталія Коваля у  Рівному відбулося виїзне засідання Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної ради України.

Голова комітету Михайло Радуцький під час візиту до Рівненського обласного протипухлинного центру зауважив, що на його базі може бути створено північно-західний регіональний центр онкології.

Михайло Радуцький пообіцяв сприяння Києва у залученні інвесторів для будівництва нового корпусу онкодиспансеру, де розміститься стаціонар, амбулаторія та поліклініка. Натомість, на місці розташованого поруч з ним довгобуду запропонував зробити готель, де зупинятимуться супроводжуючі хворих з усього західного регіону.

«Регіональний онкологічний центр створений у Кривому розі. На створення аналогічного закладу у Рівному необхідно небагато коштів, адже основна велика робота тут пророблена. І Офіс Президента, і Комітет ВРУ будемо ініціювати пошук інвестицій, щоб побудувати центр у Рівному. Адже він дуже потрібний. І найголовніше це те, що тут є необхідні фахівці», - прокоментував Михайло Радуцький під час засідання Комітету.

На сьогодні на персонал закладу лягає велике навантаження, відмітив головний лікар обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як. Адже лише кількість пацієнтів з інших областей, які отримують у них спеціалізовану допомогу, за останні 10 років зросла у два з половиною рази.

Члени Комітету також ознайомились із роботою серцево-судинного центру, створеного на базі Рівненської обласної лікарні, оглянули відділення інтервенційної радіології, поспілкуватися з керівництвом лікарні.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі