Рейтинг «Слуги народу» в Донецькій області зростає. ОПЗЖ «зависла» на місці

Рейтинг «Слуги народу» в Донецькій області зростає. ОПЗЖ «зависла» на місці
0
Рейтинг «Слуги народу» в Донецькій області зростає. ОПЗЖ «зависла» на місці

Рейтинг «Слуги народу» в Донецькій області продовжує зростати, тоді як у ОПЗЖ спостерігається стійка тенденція до падіння. Такі дані сьогодні представили в Антикризовому медіа-центрі під час презентації результатів соціологічного дослідження «Електоральні уподобання жителів Донецької області» *.

Результати дослідження коментував доктор політичних наук, партнер Аналітичного бюро «Система» Андрій Шуліка.

За словами соціолога, напередодні місцевих виборів мешканці Донецької області стали частіше віддавати перевагу партії «Слуга Народу», тоді як популярність політсили «Опозиційна платформа – За життя» знижується.

Лідерами гонки в Донецькій області є партії ОПЗЖ, у якої 33,6%, і «Слуга Народу» – 29,1%. У інших політсил рейтинг нижче: «Оппоблок» – 10,4%, «Наш край» – 4,8%, «Батьківщина» – 3,7%, «За майбутнє» – 2,9%.

«На сьогоднішній момент можемо говорити, що партія« Слуга Народу »показує найбільше електоральний зростання, – повідомив доктор політичних наук, партнер аналітичного бюро« Система »Андрій Шуліка. – Цьому сприяє активна кампанія на всеукраїнському рівні. Тоді як партія ОПЗЖ вже досягла певного піку, і навіть ми бачимо тенденції до падіння».

При цьому, частина голосів від «ОТЗЖ» перетікає до іншого подібного опозиційному проекту – партії «Опозиційний блок».

На думку Андрія Шуліки, суттєве зростання підтримки партії «Слуга Народу» цілком логічне. Виборці Донецької області починають мобілізуватися навколо команди Президента, тому що бачать реальні результати проектів Володимира Зеленського в регіоні. Перш за все, це мирні ініціативи та будівництво інфраструктурних об'єктів в рамках програми «Велике будівництво». Крім того, кандидати від партії «Слуга народу» роблять акцент на проблемах конкретних громад, а це завжди знаходить у людей більший відгук, ніж «високі політичні матерії».

Однак, соціолог зазначає серйозну електоральну підтримку регіональних політичних проектів.

«Перш за все, це партія «Порядок» на півночі і в центрі області, «Блок Бойченко» в Маріуполі і «Наш Краматорськ» Єфімова в Краматорську», – підкреслює Андрій Шуліка.


Соціологи пояснюють це тим, що виборці орієнтуються на відомих в своїх громадах людей і очікують від партій конкретних пропозицій щодо вирішення місцевих проблем. А регіональні партії, зокрема «Порядок», відповідають цим очікуванням. Звідси і зростання їхнього рейтингу.

*Прим. – Дослідження «Електоральні уподобання жителів Донецької області» проводилося аналітичним бюро «Система» з 8 по 12 жовтня 2020 року на території 36 об'єднаних територіальних громад Донецької області (виняток - тимчасово окуповані території і ОТГ, де вибори 25 жовтня не відбудуться). Участь в опитуванні взяло 2036 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,7%.

*Розміщено на правах реклами

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі