У Рівному розповіли куди пішли гроші виділені на ремонт міжнародних трас

У Рівному розповіли куди пішли гроші виділені на ремонт міжнародних трас
0
У Рівному розповіли куди пішли гроші виділені на ремонт міжнародних трас

Останнім часом, топ-темою обговорень як у ЗМІ так соціальних мережах стала проблема стану доріг на Рівненщині. Люди обурені, мовляв зі снігом і асфальт зійшов. 

У Службі автомобільних доріг у Рівненській області, розповіли, що в 2019 році, запланували ремонтних робіт близько на 1 мільярд гривень, але Укравтодор погодив менше фінансування - 370 мільйонів. Із яких, 200 мільйонів гривень йде на ремонт північної об`їздної, 70 мільйонів на ділянку, яка буде відремонтована у цьому році: Рівне-Городище-Староконстянтинів (від зоопарку до житинського кільця), на ділянку дороги Доманово-Ковель-Чернівці-Теребличе, а у місті Дубно, де проходить частина дороги від базарчика до залізничного вокзалу виділили 20 мільйонів гривень плюс дофінансування з міської ради. І також Дубно отримає 400 тисяч на встановлення світлофору біля школи поблизу Цукрового заводу. А в селі Ремчиці розпочали будівництво однієї штучної споруди-мосту на яку виділили 15 мільйонів гривень. Також, 65 мільйонів гривень йде на ділянку дороги Устилуг-Луцьк-Рівне, де підрядники проводять ремонтні роботи.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Микола Козачок, розповів, що востаннє міжнародну трасу Київ - Чоп ремонтували ще перед Євро 2012, тоді цю процедуру фінансував Світовий банк.

Лишень вчора стала відома постанова Кабміну, що будуть виділені додаткові кошти на ліквідацію ямковостей - 550 мільйонів гривень, і уряд затвердив дві ділянки дороги: Київ - Чоп та Київ-Одеса.

"Майже половина цих коштів піде саме на ділянку Київ-Чоп, за попередньою інформацією Рівненщина отримає від 50 до 100 мільйонів гривень, точна цифра поки не  узгоджена"- розповів Микола Козачок. Але відтепер, за новою методикою на ці кошти буде проводитись тендер. Тобто підрядник, який його виграє, буде ремонтувати дороги лише методом карт. Фактично це виглядатиме наступним чином: підрядник починаючи від 50, 100, 1000 метрів квадратних, буде вирізати асфальт фрезою, і натомість класти новий.

Здавалося б дороги повинні слугувати роками, але при неналежному так званому "догляді" вони-руйнуються. Основним чинником, який призводить до руйнації верхніх шарів є недотримання міжремонтних термінів. Тому, як зазначив Микола Козачок - "Кожні 7 років потрібно зрізати верхній шар доріг 5 см і замінювати на новий, якщо ж втрачаються міжремонтні терміни, зрозуміло, що покриття буде руйнуватися".  Міжремонтні терміни не дотримані, тому що не виділяється фінансування на його перекриття. 

За одну добу через Київ- Чоп проїзджає від 18 до 25 тисяч автомобілів, 5000 з яких - великоваговий транспорт. Особливо в зимовий сезон ця цифра відповідає дійсності. Під час зимового утримання, коли обробляється ділянка дороги реагентами, піщано-соляними сумішами, при температурі +2 або у дощ, у такі погодні умови, як цієї зими, відбувається велике руйнування перекриття.
До слова, на деяких ділянках доріг Рівненщини буде вирізатися від половини до кілометра карт, прикладом на ділянці дороги між село м Михайлівка і Крупець буде зроблено 4 км дороги. Зроблять сам Крупець, Бугаївку, по ходу руху частину в Ситному, Котах, Гургулях, Турковичі, Птичі, Крилів і  дамбу у Варковичах - підкреслив Микола Козачок.

 

 

 



0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі