За незаконний вилов риби на Рівненщині в період нересту - суд та штраф

За незаконний вилов риби на Рівненщині в період нересту - суд та штраф
1
За незаконний вилов риби на Рівненщині в період нересту - суд та штраф

У період з 25 квітня по 2 травня 2019 року інспекторами Рівненського рибоохоронного патруля було викрито сім порушень природоохоронного законодавства за ч. 3 ст. 85 КУпАП на Рівненщині.

Сума накладених штрафів склала 561 грн. До суду було передано сім справ для притягнення порушників до відповідальності та сплати штрафів. Крім цього, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно якого конфісковано три ліскових сіток.

Для прикладу, 1 травня в ході рибоохоронної роботи на березі водойми, поблизу селища Великий Олексин Рівненського району, було виявлено порушника. Чоловік мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – «екраном». На особу було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Також на річці Устя, поблизу селища Городок Рівненського району патрульні викрили чоловіка, який проводив миття власного транспортного засобу – автомобіль BMW в прибережній зоні. На громадянина оформлено адміністративний протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення особи до відповідальності.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства та пам’ятати про заборону вилову водних біоресурсів у нерестовий період.

Для охорони та підвищення рибопродуктивності природних водойм Рівненської області Рибоохоронний патруль звертається до кожного жителя області свідомо взяти участь у збереженні рибних запасів в даний час та своєчасно повідомляти про варварське знищення водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову, бо браконьєрський вилов неростучої риби сітними знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою, яка знищує не тільки плідників і молодь, а й підриває кормову базу водойми.

Якщо ж Ви помітили порушення, прохання оперативно за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (093) 263-39-32 або на всеукраїнську цілодобову безкоштовну «гарячу лінію»: 0(800)50-52-50

1
# Рівненщина # порушення # Рівненський рибоохоронний патруль
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі