Рівнян інформуватимуть про послуги, які можна отримати у медичних закладах міста

Рівнян інформуватимуть про послуги, які можна отримати у медичних закладах міста
0
Рівнян інформуватимуть про послуги, які можна отримати у медичних закладах міста
Рівнян інформуватимуть про послуги, які можна отримати у медичних закладах міста. Відповідний проєкт стратегії щодо інформування людей про послуги, які надають медичні заклади, спільно розробили представники влади, медзакладів та експерти на круглому столі у рамках публічних консультацій.
 
Учасники дійшли висновку, що інформаційна кампанія має проводитися із залученням ЗМІ, використанням соціальної реклами, поширенням листівок серед населення і розміщенням важливої інформації на квитанціях за комунальні послуги, щоб охопити якомога ширшу кількість людей. Для інформування молоді необхідно використовувати сучасні технологічні можливості.

Тетяна Воронцова, позаштатна радниця міського голови Рівного з медичних питань, голова громадської організації Рівне-ТАКМЕД розповіла про те, чому важливо інформувати пацієнтів про спектр послуг, які надає той чи інший заклад охорони здоров’я і як така інформація може допомогти людині отримати своєчасну та якісну допомогу.
 
- Існує велика потреба донести до людей інформацію про найбільш поширені захворювання, зокрема, такі як інсульт, - коментує Тетяна Воронцова.
 
- Інсульт – дуже соціально значуща хвороба. Інсульт молодшає, після 25 років кожен третій має ризик захворіти. При цьому, лише 20% пацієнтів після хвороби повертаються до звичного життя. Тому дуже важливо інформувати громадськість про наявність інсультних центрів та послуги, які вони можуть надавати. Це дозволить зменшити ризик негативних наслідків хвороби, – зазначила радниця міського голови.
 
Що варто врахувати під час проведення інформаційної кампанії:
При організації комунікації слід зважати на вікову категорію потенційних клієнтів лікувальних закладів і залежно від того обирати спосіб поширення інформації.
Потрібно налагодити роботу з ланкою сімейних лікарів, бо саме вони мають більше можливостей інформувати пацієнтів про медичні послуги. Для цього слід розробити інформаційні листівки, які лікарі могли б використовувати для інформування.
Важливо поширювати серед освітян, студентів та школярів інформацію про основні критичні стани та допомогу при них, щоб вони володіли навичками надання першої домедичної допомоги та мали розуміння як можна отримати інформацію про медичні послуги.
 
 
 
0
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі