Рівнянам пропонують стати патронатними вихователями для дітей з неблагополучних сімей

Рівнянам пропонують стати патронатними вихователями для дітей з неблагополучних сімей
0
Рівнянам пропонують стати патронатними вихователями для дітей з неблагополучних сімей

На Рівненщині запроваджується нова соціальна послуга для вразливих сімей з дітьми-патронат над дитиною. Проект є розробкою міжнародної благодійної організації "Партнерство "Кожній дитині", що підтримана державою та вже успішно запроваджена у громадах 13-ти регіонів України. Це стало можливим через дію Закону України №936-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми", який набрав чинності 26 січня 2016 року.

"Патронат є комплексною послугою, яка працює не лише з дитиною та її проблемою, але й допомагає батькам дитини підвищити свою спроможність належним чином дбати про власних дітей. Завдяки патронату діти, сім`ї яких потрапили у складні життєві обставини, зможуть отримувати реабілітаційні послуги у  благополучних сім`ях, що значно скорочує час та підвищує якість реабілітації,- зазначила у своїй доповіді під час прес-конференції 17 жовтня у Рівному, менеджер проекту "Сімейний патронат: послуги альтернативного догляду дітей у нових громадах", Лариса Стрига.

Унікальність цієї послуги полягає в тому, що вона не лише забезпечує потреби дитини, але й надає підтримку самій сім`ї, яка опинилась у складних життєвих обставинах, з метою посилення її потенціалу до належного виховання дитини. В результаті дитина не потрапляє до інтернату, уникає травматичного досвіду, має можливість спілкуватися з батьками. Сім`ї, які беруть на себе обов`язок піклуватися про дитину, теж не лишаються наодинці з проблемами, які можуть виникнути за такій ситуації, вони матимуть можливість отримувати заробітну платню за надані послуги, з ними спілкуватимуться спеціалісти соціальних служб, щоб допомагати у вирішенні складних питань в період перебування дітей в патронатних сім`ях.

Як зазначив на брифінгу, начальник Служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор Марчук:"Цією послугою користуються в багатьох областях України, вона отримала схвалення, має хорошу динаміку та затребуваність. 

На сьогоднішній день є актуальним запровадження патронату над дитиною саме для Рівненської області. Він починається з пошуку, відбору та навчання безпосередніх надавачів цієї послуги - патронатних сімей, що складаються з патронатних вихователів та їх добровільних помічників".

Оскільки патронатний вихователь є ключовим спеціалістом, який допомагає дитині в подоланні стресу і є посередником між дитиною та її біологічними батьками, він повинен мати високий рівень професійності та грунтовну педагогічну підготовку. Щоб належним чином підготуватися до цієї місії, майбутні патронатні сім`ї проходять навчання за спеціальною програмою, яка забезпечується національними тренерами з підготовки кандидатів.

 

0
# Рівне # Патронатна сім`я
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі