Рівняни дізналися секрети кіномистецтва

Рівняни дізналися секрети кіномистецтва
0
Рівняни дізналися секрети кіномистецтва
Усі нюанси кінотворчості їм розповіли викладачі, які мають власні досягнення у різних царинах кіно.
 
Нещодавно у місті завершився проект “Кіношкола у Рівному”.

- Ми підбиваємо підсумки першого сезону проекту “Кіношкола у Рівному”, який розпочав свою роботу 29 квітня й завершився 4 червня. За цей час до нас приїхало 16 викладачів, переважна більшість це були кияни. Ці викладачі мають власні досягнення в кіно: вони писали кіносценарії або знімали фільми, або працювали в якихось інших іпостасях у кіноіндустрії. Вони розповіли учасникам про ази кінодраматургії, режисури, операторської та акторської майстерності та багато інших секретів. Перспективи у кіно для Рівного відкриваються великі, адже слухачі, спілкуючись між собою, побачили, на що кожен здатен, до чого має талант й ми далі об’єднуватимемося для того, щоб у Рівному існував свій кінопростір, своє кіносередовище. Проект “Кіношкола у Рівному” став можливий завдяки підтримці Управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому. Також Платформа взаємодій «Простір» надала нам місце для проведення школи, до реалізації проекту долучилася громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив».
Я впевнений, що проект “Кіношкола у Ріному” не закінчиться, буде другий та третій сезони навчання у школі. У майбутньому ми будемо звертатися до рівненських телеканалів з метою налагодження співпраці щодо виробництва кіноконтенту за участь учасників “Кіношколи у Рівному”,
- розповідає організатор «Кіношколи у Рівному», директор Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто мрії» та член Української Кіноакадемії Віктор БУЛИГА.


Для тих, хто відвідував “Кіношколу у Рівному”, навчання мало велике значення:

- “Кіношкола у Рівному” цінна особисто для мене у тому, що кожен із нас — це творча людина, але коли ми самі по собі ми не можемо знімати велике кіно. Я намагався знімати кіно самотужки, але максимум, що виходило — це невеликі кліпи. А людей потрібно надихати на щось нове кожного разу. У “Кіношколі у Рівному” я зустрів багато людей, багато однодумців, які хочуть і здатні знімати справжнє кіно. Кожен з нас може працювати у різних сферах кіно, але тільки об’єднавшись ми можемо творити великі речі. Навчання у кіношколі для мене цінне не тільки тими знаннями, які ми отримали від викладачів, багато важить і творча атмосфера, і особистості викладачів. Надихає безпосереднє спілкування з лекторами, які мають великий досвід у кіно. Хочу продовжити займатися кіномистецтвом, себе бачу у кількох іпостасях,
- ділиться враженнями випускник “Кіношколи у Рівному” Андрій ДЕЩИНСЬКИЙ.

Загалом у першому сезоні “Кіношколи у Рівному” мали змогу відвідати майстер-класи понад 80 слухачів. І не лише з міста Рівного.

Після завершення навчання, учасники кіношколи отримали сертифікати.
0
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі