Рівняни не припиняють "спонсорувати" шахраїв

Рівняни не припиняють
0
Рівняни не припиняють "спонсорувати" шахраїв

В обідню пору 6 серпня жінці з Рокитного надійшло повідомлення, яке отримували чимало жителів Рівненщини - про заблокування банківської картки. У тому ж смс зазначалися номери телефонів, куди нібито слід звернутися. Напевно, жінка не чула та не читала про подібні шахрайства, якщо без передстороги зателефнувала за вказаними номерами та повідомила псевдо-банкірам банківські реквізити та коди доступу до рахунку, що надходили в подальшому на телефон жертви через смс.

Лише після дзвінка на справжню «гарячу» лінію банку 28-річна жителька селища Рокитне зрозуміла, що шахраї заволоділи її грішми, а це 8 тисяч 800 гривень.

 

Правоохоронці звертаються вчергове до громадян! Будьте обачні і пам’ятайте, що працівники банків НІКОЛИ не запитують персональних даних клієнтів у телефонному режимі, адже володіють необхідною інформацією, тому подібні запитання повинні викликати у вас підозри.  

Якщо Вам зателефонував такий «співробітник», негайно завершіть розмову, зверніться на «гарячу» лінію банку, номер якої зазначений на звороті картки, та перевірте інформацію, яку Вам озвучили невідомі по телефону. У разі необхідності,заблокуйте картку і не телефонуйте у відповідь на незнайомі номери, які надходять разом із смс про заблокування картки.

Головна умова фінансової безпеки – нерозголошення конфіденційних даних: ПІН-код картки, пароль доступу до рахунку або послуг банку, CVV-код картки, строк її дії, номер паспорта, ІПН тощо. Це конфіденційна інформація і передача її третім особам категорично заборонена.

0
# Рівненщина # поліція # шахраї # заблокування картки
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі