Рівняни під Верховною Радою поставили пам’ятник жертвам медичного популізму

Рівняни під Верховною Радою поставили пам’ятник жертвам медичного популізму
0
Рівняни під Верховною Радою поставили пам’ятник жертвам медичного популізму

Представники БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» під стінами Верховної Ради поставили пам’ятник жертвам медичного популізму й вимагали від нардепів проголосувати законопроекти з медичної реформи до парламентських канікул, які розпочнуться з 14 липня.

Щоб медична реформа не була відкладена ще як мінімум на рік, вони з колегами з інших регіонів України та представниками інших пацієнтських організацій сьогодні розставили символічні хрести із розіп’ятими на них футболками з іменами померлих людей, які так і не дочекалися лікування чи стали жертвою лікарської помилки.

 

Акцією «Пам’ятник жертвам медичного популізму» депутатам нагадали про екстрену необхідність запуску медичної реформи. Адже щодня в Україні помирає близько 1600 людей через недостатнє лікування, 400 з яких можна було б врятувати через підвищення якості медичних послуг.

 

- Ми втомилися від того, що нардепи продовжують саботувати медичну реформу. Можливо, їм від її проведення лише зайвий клопіт, адже не секрет, що корупція в медицині та непрозора система фінансування галузі наповнює кишені окремих обранців, але ми продовжуємо боротьбу, бо від цього залежать людські життя. Якщо і сьогодні депутати нас не почули й популізм отримає перемогу над здоровим глуздом та вимогами українців, ми з понеділка розпочнемо більш масову та інтенсивну боротьбу за рівний доступ громадян до фінансування їх лікування, визнання міжнародних протоколів лікування та діагностики, принципу, «гроші ходять за пацієнтом». Ми втомилися, що нардепи прикриваючись популістичними гаслами про необхідність «збереження безкоштовної медицини», якої де-факто в Україні не існує, «вбивають» українців, – заявив голова БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич.

 

Цього пленарного тижня останній термін розгляду пакету законопроектів №6327 та №6604, які дозволять розпочати медичну реформу вже з наступного року, в іншому випадку, як мінімум до 2019 року не вдасться реформувати українську медицину.

0
# Мережа 100 відсотків життя Рівне # медична реформа # 6327 # 6604
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі