Рівненщина COVID-19: важливе станом на 26 березня

Рівненщина COVID-19: важливе станом на 26 березня
1
Рівненщина COVID-19: важливе станом на 26 березня

У Рівненській області, станом на 8 ранку 26 березня, підтверджених випадків захворювання на COVID-19 не зафіксовано. Разом з тим, в Україні зросла кількість лабораторно підтверджених випадків інфікування до 145, з яких п’ять летальних, один пацієнт одужав.

Саме тому в області продовжують впроваджувати жорсткі заходи задля недопущення потужного спалаху коронавірусної інфекції.

25 березня на підставі постанови Уряду обласна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення про запровадження на Рівненщині режиму надзвичайної ситуації. Такий режим діє на всій території України, разом з тим він у жодному разі не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля і влади, і громадськості для подолання загрози спалаху COVID-19. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів до 24 квітня.

Окрім заборон, що вже діють, комісія додатково ухвалила призупинити на АЗС продаж швидкої їжі та кави.

На в’їзді-виїзді з області з 27 березня діятимуть 12 блок-постів. Цілодобово там чергуватимуть представники Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії та медики, які проводитимуть температурний скринінг громадянам, перевірятимуть документи та з’ясовуватимуть причину приїзду.

Разом з тим, враховуючи початок весняно-польових робіт, працюватимуть магазинам, що продають насіння, садивний матеріал та агрохімікати, за умови суворого дотримання усіх санітарних та протиепідемічних норм.

Призупинена робота ринків, розважальних закладів, фітнес-центрів. Виключення становлять лише аптеки, продуктові магазини, супермаркети та АЗС.

Школярі та студенти навчаються дистанційно.

Обмежено роботу ЦНАПів, державних установ, що надають соціальні послуги.

Через карантин релігійні громади Рівненщини переводять свої богослужіння в онлайн.

Рівненщина отримала медичний вантаж з Китаю. Оперативний штаб при РОДА попередньо розподілив захисні засоби і тести для діагностування коронавірусу. Усі 1878 тести-ПЛР передали у обласний лабораторний центр. 5000 експрес-тестів були розподілені та передані у 27 лікувально-профілактичних закладів. Костюми захисту, в першу чергу, направлені для медиків швидкої.

У Рівненські ОДА відбулись зустрічі з керівниками та власниками аптечних мереж, під час яких йшлося про роботи аптечних закладів в період карантину, сприяння в організації доїзду фармацевтів до місця роботи. Також акцентовано увагу на особливому контролі за якістю медикаментів і засобів захисту та ціновою політикою.

Запаси медичних масок та засобів захисту в аптеках Рівненщини оновлюються щодня.

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області оприлюднила перелік цілодобових аптек та аптек, які надають послуги онлайн.

Аптечна мережа «Рівнефармація» налагодила виробництво спиртовмісних антисептиків.

У медичних закладах області загалом підготовлено 417 ліжкомісць, за необхідності, їх кількість можна збільшити до 600. Два інфекційні відділення області – Сарненської ЦРЛ та Рівненської міської – визначені базовими для роботи у складних умовах на випадок боротьби з коронавірусом. При потребі задіюватимуть усі лікарні.

Під час карантину у Рівному, Сарнах і Дубні військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії та співробітники Нацполіції спільно забезпечують правопорядок.

В області здійснюється постійний моніторинг в режимі онлайн епідситуації. Відпрацьовано алгоритм взаємодії з відомствами ДСНС, Національної поліції України, СБУ, Державної прикордонної служби, прокуратури.

Триває робота Цілодобового оперативного штабу при РОДА, щодня його представники проводять онлайн брифінги через FB-сторінку ОДА, відповідають на запитання журналістів і громадян. Гаряча лінія 0 800 500 078 опрацювала понад 1500 дзвінків.

1
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі