Рівненщина COVID-19: важливе станом на 30 березня

Рівненщина COVID-19: важливе станом на 30 березня
0
Рівненщина COVID-19: важливе станом на 30 березня

Станом на ранок 30 березня, у Рівненській області зафіксовано 11 випадків захворювання на COVID-19, 2 з них летальні. Інфікування виявлено в Рівному, Рівненському та Сарненському районах.

Разом з тим, є п'ять нових підозр на захворювання, біологічні зразки досліджує Рівненський обласний лабораторний центр. Вчора пізно ввечері в Сарненську ЦРЛ поступили бабуся 1961 року народження та внук з села Тинне. Жінка, на жаль, вночі померла. Внук в реанімації. Експрес-тести на коронавірус показали негативний результат, однак їх біологічні зразки перевірять лабораторно за допомогою ПЛР-тестів. Крім того, вночі до Сарненської районної лікарні поступило троє жителів з сіл Чудель, Немовичі та Кам'яне-Случанське. Один з них повернувся з Польщі з високою температурою.

Цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА продовжує впроваджувати заходи задля недопущення потужного спалаху коронавірусної інфекції в області:

28 березня МОЗ оновило стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19, згідно з яким людей з легкою формою коронавірусу госпіталізувати не будуть, а тільки хворих у середньому та важкому стані.

На Рівненщині створюються мобільні бригади для діагностики пацієнтів, які перебувають на самоізоляції, і  хворих з легкими хворими. Заплановано організувати роботу орієнтовно 20 таких бригад.

25 березня на підставі постанови Уряду прийнято рішення про запровадження на Рівненщині режиму надзвичайної ситуації.

В області збільшено кількість госпітальних баз для лікування COVID-19. Окрім Рівненської міської лікарні та Сарненської ЦРЛ, для лікування пацієнтів на COVID-19 дооблаштовують Дубенську міську, Рокитнівську та Костопільську районні лікарні. За потреби будуть задіювати інші заклади.

У Рівненській ОДА сформували перелік потреб лікарень в медичних засобах. Є чіткий алгоритм дій у разі бажання соціально відповідального бізнесу допомогти лікарням в умовах пандемії.

Перевізникам Рівненщини видають погодження на спецперевезення.

Школярі та студенти навчаються дистанційно. МОН роз’яснив два сценарії розвитку подій щодо подальшого навчання.

Обмежено роботу ЦНАПів, державних установ, що надають соціальні послуги.

У Рівненські ОДА відбулись зустрічі з керівниками та власниками аптечних мереж, під час яких йшлося про роботи аптечних закладів в період карантину, сприяння в організації доїзду фармацевтів до місця роботи. Також акцентовано увагу на особливому контролі за якістю медикаментів і засобів захисту та ціновою політикою.

Запаси медичних масок та засобів захисту в аптеках Рівненщини оновлюються щодня.

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області оприлюднила перелік цілодобових аптек та аптек, які надають послуги онлайн.

Аптечна мережа "Рівнефармація" налагодила виробництво спиртовмісних антисептиків.

Під час карантину соціальні працівники дбають про літніх людей. Наразі такі послуги надають 27 територіальних центрів та центрів соціального обслуговування в районах й сільських радах, відділах соцзахисту. Такі установи є й в ОТГ.

Під час карантину у Рівному, Сарнах і Дубні військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії та співробітники Нацполіції спільно забезпечують правопорядок.

В області здійснюється постійний моніторинг в режимі онлайн епідситуації. Відпрацьовано алгоритм взаємодії з відомствами ДСНС, Національної поліції України, СБУ, Державної прикордонної служби, прокуратури.

Триває робота Цілодобового оперативного штабу при РОДА, щодня проводяться онлайн брифінги через FB-сторінку ОДА. Комунікація з мешканцями Рівненщини налагоджена і через гарячу лінію 0 800 500 078.

0
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі