Рівненщина підвищуватиме комунікацію між владою та громадою

Рівненщина підвищуватиме комунікацію між владою та громадою
0
  • Рівненщина підвищуватиме комунікацію між владою та громадою
  • Рівненщина підвищуватиме комунікацію між владою та громадою

У Вараші, Дубно та Здолбунові стартував проект «Посилення відповідальної участі громадян в управлінні містом», метою якого є підвищення рівня комунікації між владою та громадою міста, а також покращення рівня володіння інструментами партисипації ініціативними мешканцями, депутатами та представниками влади.

7-9 листопада відбулись установчі зустрічі Громадянської мережі ОПОРА за участі депутатів міських рад, посадовців органів влади та представників громадських організацій щодо представлення мети, завдань та заходів, передбачених під час реалізації проекту.

Так, в рамках проекту передбачається:

  • проведення моніторингу участі громадськості під час формування місцевої політики міста,
  • покращення навичок комунікації посадовців органів влади, депутатів та активних мешканців міста в рамках трьох одноденних тренінгів в рамках навчального курсу «Школа ефективної участі»,
  • проведення інформаційної кампанії щодо можливих механізмів участі громадян в управлінні містом та спільного вирішення актуальних проблем розвитку міста.

Зокрема, під час зустрічі представники ОПОРИ презентували моніторинг участі громадськості під час формування місцевої політики. Методологія включатиме два компоненти оцінювання: «Прозорість» (розуміється доступ мешканців до інформації, що пов’язана з діяльністю міської ради ) та «Участь мешканців» (розуміється можливість мешканців безпосередньо впливати та брати участь у формуванні місцевої політики).

Загалом, це 64 індикатори для визначення рівня відкритості та прозорості діяльності міських рад, а також дослідження рівня залученості мешканців до формування місцевої політики. Після проведення моніторингу буде напрацьовано рекомендації щодо покращення рівня відкритості, прозорості та звітування діяльності міських рад.

Наступним етапом реалізації проекту стане проведення трьох одноденних тренінгів із залученням посадовців, депутатів, представників громадських організацій та активних мешканців. Під час тренінгів розкажуть  про особливості партисипації та  інструменти участі громадян у формування місцевої політики, про ефективну комунікацію,  як запоруку успішної співпраці, а також про мотивацію, як передумову досягнення поставлених цілей.

0
# Рівненщина # міська влада # ОПОРА # комунікація
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі