Рівненщина прийняла бюджет на 2020 рік (ФОТО)

Рівненщина прийняла бюджет на 2020 рік (ФОТО)
0
Рівненщина прийняла бюджет на 2020 рік (ФОТО)

Сьогодні об 11 годині у Рівненській обласній раді під час останньої сесії депутати нарешті взялись за економіку області – був прийнятий бюджет на 2020 рік. Проект документу підтримали 38 присутніх у залі депутатів.

Як зазначив очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль, наступний рік буде не солодким. Але якщо депутати дотримуватимуться порядку, а не орієнтуватимуться на популізм – наступний рік реформ пройде гідно для нашої області.

– В Рівненській обласній раді буде порядок, виваженість та бажання шукати консенсус. Кожен з нас повинен робити максимум там, де він є зараз. І все буде добре, – зазначив голова області.

Загалом обласний бюджет складає за доходами 2 591,4 мільйони гривень. В тому числі загальний фонд склав 1 927,6 мільйонів, а спеціальний фонд – ще 663,8 мільйони гривень.

Тим часом власні доходи загального фонду складають 830,0 мільйонів гривень і заплановані з приростом 7% порівняно з затвердженими на 2019 рік.

Обсяг субвенцій з державного бюджету за загальним фондом, в тому числі освітня, медична, складає 607,3 мільйонів.

З 2020 року передбачено здійснення безпосередньо з державного бюджету, за окремими бюджетними програмами, видатків, які до сьогодні проводились за рахунок відповідних субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, зокрема, на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу та на видатки державних соціальних допомог.

Видатки обласного бюджету у наступному році складають 2 588, 9 мільйонів.

Загалом бюджет збалансований, тобто доходи відповідають витратам, з урахуванням кредитування (близько 3 мільйонів гривень).

Видатки на утримання соціально-культурної сфери становлять 1428,0 мільйонів гривень.

Особливістю бюджету є те, що видатки на охорону здоров’я, зокрема за рахунок медичної субвенції передбачені на І квартал. Це пов’язано з тим, що комунальні підприємства охорони здоров’я мають долучитися до програми медичних гарантій вже з 1 квітня 2020 року.

З обласного бюджету додатково виділено понад обсяг медичної субвенції на утримання закладів охорони здоров’я 28,0 мільйонів, з яких на підвищення норм грошових витрат на медикаменти та продукти харчування на 1 ліжко-день в лікувальних установах і закладах охорони здоров’я – 9,1 мільйонів гривень.

Також, за рахунок власних доходів обласного бюджету, на придбання комп’ютерної техніки спрямовується 3,7 мільйонів, що дасть змогу обласним медичним закладам запрацювати в рамках Програми медичних гарантій, що реалізує Національна служба здоров’я України з 1 квітня 2020 року.

Вперше з державного бюджету передбачена субвенція на розвиток системи екстреної медичної допомоги у сумі 51,3 мільйонів гривень для придбання автомобілів швидкої медичної допомоги.

Також передбачені кошти для регіональних програм це, наприклад, обласна комплексна програма енергоефективності – обсягом 18,0 мільйонів гривень, в тому числі на відшкодування відсотків за кредитами, залученими населенням на впровадження енергозберігаючих заходів – 2,5 млн грн. та ОСББ – 0,5 мільйони гривень. На програму оздоровлення та відпочинку дітей які потребують особливої соціальної уваги та підтримки передбачено – 8,0 мільйонів.

На погашення заборгованості по зарплаті працівникам аеропорту заклали 2,6 мільйонів.

На проведення щорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад області – 3 мільйони гривень. На виконання програми розвитку малого і середнього підприємництва – 1,2 мільйони. На Програму розвитку інвестиційної діяльності в Рівненській області – 800,0 тисяч гривень. На Обласну програму розвитку міжнародного співробітництва – 800,0 тисяч гривень.

На програму підтримки фермерських господарств – 700 тисяч гривень.

Програму розвитку агропромислового комплексу – 700 тисяч гривень.

За рахунок субвенції спеціального фонду обласного бюджету на будівництво та реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності передбачається спрямувати 527,4 мільйони (або ріст порівняно з минулим роком складає  1,5 рази.).

0
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі