Рівненщина робить впевнені кроки для розвитку трансплантології в області

Рівненщина робить впевнені кроки для розвитку трансплантології в області
0
Рівненщина робить впевнені кроки для розвитку трансплантології в області

26 лютого в Рівненській обласній клінічній лікарні успішно відбулася унікальна для нашої області успішна операція на серці. Спільно з фахівцями Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О. Шалімова рівненські хірурги провели коронарне шунтування на працюючому серці з відновлення ушкодженого атеросклерозом серцевого м’яз.

Ми писали про це у матеріалі: Медики Рівненської обласної лікарні проводять унікальну операцію на серці

Для Рівненської області – це направду унікальна операція, адже досі таких пацієнтів доводилося направляти в інші регіони України.

Операція тривала понад п'ять годин. Пацієнт із Сарн, якому 52 роки, почувається добре. І вже за кілька днів може бути переведений до звичайного кардіологічного відділення.


Після операції з журналістами спілкувалися керівник обласної лікарні Віктор Ткач, нача​​​льник управління охорони здоров'я ОДА Олег Вівсянник та фахівці інституту ім. О. Шалімова, які допомагали нашим хірургам під час операції.

Артур Габрієлян - ліворуч, та Андрій Мазур. Фото: Рівнерада

Артур Габрієлян, заввідділення трансплантації та хірургії серця, доктор медичних наук, зокрема, відзначив високий професійний рівень наших лікарів.

«Кардіохірургія – це висококваліфікована медична допомога, яка вимагає професійної підготовки та організації праці на високому рівні. В Рівненській обласній лікарні ми це побачили», – зауважив Артур Габрієлян.

Зі свого боку, доктор медичних наук Андрій Мазур, який очолює відділення анестезії та інтенсивної терапії інституту ім. О. Шалімова, бачить гарні перспективи для розвитку в нашій області не лише кардіології, а й трансплантології:

«Після навчання в нашому інституті, ваші лікарі зможуть не лише вивести кардіологічний напрямок на якісно новий рівень надання медичної допомоги, а й зможуть в перспективі робити навіть пересадки серця».

Розвиток кардіологічної медичної допомоги неабияк потрібен Рівненській обласній клінічній лікарні. Адже такі послуги Національна служба здоров'я України оплачує як пріоритетні.

Добре це і для пацієнтів, адже не доведеться за такими операціями їздити до Києва, Львова, Ковеля чи Хмельницького. Тим паче, що за статистикою щороку понад 200 кардіопацієнтів на Рівненщині потребують таких хірургічних втручань, які виконали напередодні.

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі