Рівненщина у вогні: рятувальники просять не палити суху траву

Рівненщина у вогні: рятувальники просять не палити суху траву
0
Рівненщина у вогні: рятувальники просять не палити суху траву

Навесні, разом зі зростанням температури повітря спостерігається також і підвищення показника кількості пожеж у природних екосистемах. Громадяни почали відвідувати ліси та спалювати сміття на присадибних ділянках, тим самим провокуючи виникнення загорянь на відкритій території. Дуже часто спалення сухої трави переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню під час яких надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. 

Рятувальники Рівненщини звертаються до громадян з приводу обережного поводження з вогнем! Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття. Якщо під час відпочинку на природі чи знаходячись на присадибній, чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню негайно повідомте Службу порятунку за номером «101».Щорічно, з приходом весни в містах та селах, на полях та вздовж доріг можна спостерігати вогняні «фронти», які рухаючися зі швидкістю світла знищують на своєму шляху все живе. Відтак пожежно-рятувальні підрозділи Рівненщини все частіше залучаються до ліквідації пожеж в природніх екосистемах.Внаслідок необережного поводження з вогнем, чи звичайної людської халатності горить суха рослинність. Кількість таких пожеж постійно зростає. Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності. Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей.

Тому, шановні громадяни!!!! Закликаємо вас дотримуватися правил пожежної безпеки, відмовтесь від спалювання сміття й рослинних залишків! Якщо ви бачите, як інші палять листя та траву – поясніть, чому це не слід робити. Кожен із нас має законні підстави боротися із підпалами, відстоюючи своє конституційне право на довкілля, безпечне для життя і здоров’я!

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі