Рівненська школярка стала призеркою освітнього модуля STEM is FEM

Рівненська школярка стала призеркою освітнього модуля STEM is FEM
0
Рівненська школярка стала призеркою освітнього модуля STEM is FEM

11 та 12 вересня у м. Запоріжжя в рамках благодійного проєкту STEM is FEM відбувся дванадцятий освітній модуль, який цього разу було присвячено темі «Металургія». Захід проведено у партнерстві з громадською організацією «Запоріжжя. Платформа спільних дій» за підтримки міжнародної гірничо-металургійної компанії «Метінвест».

Метою таких освітніх модулів – змотивувати щонайбільше старшокласниць обрати для себе STEM-професію. У рамках проєкту STEM is FEM кожні два місяці оголошується нова тема і проходить конкурс, за результатами якого обирають 30 учасниць. Учасницями модуля «Металургія» стали 33 школярки зі всієї України, які успішно пройшли вступний тест та приїхали до Запоріжжя. Це – перший виїзний модуль, усі попередні відбувалися у м. Київ.

Зазвичай, на участь у конкурсі надходить біля 100 заявок з усієї України від дівчат 13-18 років. Кожен освітній модуль триває два дні і складається з кількох частин.

За результатами захисту своїх ідей друге призове місце здобула вихованка Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, Лілія Яковишина, учениця 10ФМ класу Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар». Друге місце вона розділила з іншою школяркою з Дніпра. У подарунок Ліля отримала подарунковий сертифікат на купівлю книжок на 5000 гривень. А гран-прі модуля виборола 14-річна школярка Іріоглу Анна із Запоріжжя, яка отримала Apple MacBook Air.

Два дні освітнього модуля «Металургія» усім учасницям запам’ятались цікавими лекціями та екскурсією на «Запоріжсталь», де дівчата могли побачити, як виготовляється сталь.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі