Рівненська вузькоколійка «Антонівка - Зарічне» може зупинитись

Рівненська вузькоколійка «Антонівка - Зарічне» може зупинитись
0
Рівненська вузькоколійка «Антонівка - Зарічне» може зупинитись

Народний депутат Ганна Гопко звернулась до Рівнеоблради щодо збереження стабільної роботи вузькоколійної залізниці «Антонівка - Зарічне».

Однак, фінансів на забезпечення роботи такої діяльності в обласному бюджеті нема, та і вона знаходиться на балансі «Укрзалізниці». Звідти і повинне було б відбуватись фінансування її безперебійної і перспективної роботи.

Втім, Павло Александрук, начальник пасажирського сектору Рівненської дирекції пасажирських перевезень зазначає, що вузькоколійка потребує значних інвестицій:

 

 «Задля забезпечення ремонту. потрібно щонайменше сто мільйонів гривень.  На капітальний ремонт колії необхідно понад 20,5млн.грн, для відновлення повітряної лінії зв'язку та встановлення відповідного нового обладнання необхідно біля 45,0млн.грн та для придбання і подальшого утримання в експлуатації локомотива - необхідно до 40,0-45,0млн.грн. Загалом для відновлення стабільної роботи вузькоколійки необхідно щонайменше 100,0млн.грн. Також є потреба в новому локомотиві. Нажаль, придбати його наразі можна лише в Росії. Якщо локомотив виїде, то він може напівдорозі зупинитись і ми навіть не зможемо його відремонтувати,» - коментує Павло Александрук.

Варто зазначити, вузькоколійка «Антонівка -Зарічне» виконує також функцію культурного розвитку і надзвичайно важливо її зберегти. Проте, взяти її на баланс Рівнеоблрада не може. Саме тому, депутати вирішили звернутись до Ганни Гопко з можливістю профінансувати з Державного бюджету збереження унікального туристичного об‘єкту та функціонуючого транспорту для перевезення на Рівненщині.

 

 

 

Головне фото Рівне туризм.

 

0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі