Рівненські атомники взяли участь у ювілейному Київському марафоні (ФОТО)

Рівненські атомники взяли участь у ювілейному Київському марафоні (ФОТО)
0
Рівненські атомники взяли участь у ювілейному Київському марафоні (ФОТО)

Цими вихідними в Києві відбувся ювілейний 10th Wizz Air Kyiv City Marathon 2019, який об’єднав рекордні понад 17 000 бігунів з України та багатьох країн світу, а також 1220 волонтерів. Вже другий рік поспіль спортивні активісти Рівненської АЕС у складі команди НАЕК «Енергоатом» EnergoatomRun взяли участь у масштабному заході, розповідають у пресслужбі РАЕС.

На фото рівненські атомники – Петро Кислянка, Євген Остапович, Сергій Муравинець, Олександр Кудрик та Станіслав Харечко.

Починаючи з 2016 року, корпоративна команда працівників Енергоатома є постійною учасницею спортивно-масових заходів та проектів, що популяризують біговий спорт в Україні. Слід зазначити, що у 2018 рорці бігуни EnergoatomRun перемогли у Chamber Cup в категорії «Енергетика» на «9th Wizz Air Kyiv City Marathon».

Цьогоріч від НАЕК «Енергоатом» учасниками ювілейного Київського марафону на всіх дистанціях у складі команди «EnergoatomRun» стали 34 працівники Компанії. Серед них і рівненські атомники, зокрема і члени велокоманди Рівненської АЕС «РАЕС-team».

Непростий маршрут марафону (42 км 195 м) здолали інженер-дефектоскопіст служби контролю металу Сергій Муравинець, слюсар дільниці контрольно-вимірювальних приладів цеху теплової автоматики і вимірювань (ЦТАВ) Станіслав Харечко, головний технолог енергоремонтного підрозділу (ЕРП) - начальник служби головного технолога ЕРП Олексій Попов, майстер дільниці контрольно-вимірювальних приладів ЦТАВ Рівненської АЕС Артем Тищук.

У напівмарафоні (21 км) взяли участь слюсар цеху вентиляції та кондиціювання Віталій Талах, електромеханік ЕРП Олександр Кудрик, інженер-графік навчально-тренувального центру (НТЦ) Євген Остапович та слюсар з ремонту цеху з ремонту загальностанційних систем ЕРП Петро Кислянка. Дистанцію в 10 км подолали технік з підготовки технічної документації відділу виробничо-технічної документації ЕРП Тетяна Фокіна та інженер НТЦ РАЕС Руслан Слободенюк.

Крім того, варто зауважити на участі не лише самих працівників енергогенеруючого підприємства, а й їх членів сімей. Зокрема, активні учасники спортивних заходів РАЕС – сім’я Гуцало також долучилась до марафону. Начальник відділу служби аналізу безпеки, голова ГО «Українське ядерне товариство» в Рівненській області Сергій Гуцало пробіг дистанцію у 4,2 км, його дружина – інженер управління виробничо-технічної документації Олена Гуцало – 10 км, а молодший син – 800 м.

За словами рівненських атомників, організація спортивної події була на дуже високому рівні.

– Рівненська АЕС та НАЕК «Енергоатом» в цілому обирає здоровий спосіб життя і це прекрасно! Не скажу, що було легко, але це було суперкруто. Це шанс випробувати та Сергій Муравинецьздолати самого себе, по сьогоднішній день переповнюють емоції. Безумовно, для участі в таких заходах потрібна ретельна підготовка. Особисто я готувався, беручи участь в багатьох спортивних заходах Рівненської АЕС. Власним результатом дуже задоволений. Хотілося б подякувати Компанії за сприяння в участі – в оплаті стартових внесків. На цьому рівненські атомники не зупинятимуться. Приміром в моїх планах наступного року взяти участь у змаганнях з триатлону «Ironman», – прокоментував член «РАЕС-team», учасник марафону Сергій Муравинець.

Довідково: Вперше в історії Київського марафону він проходив в два дні і на двох локаціях – центрі міста та на території ВДНГ. Під час події було встановлено чотири рекорди України. Традиційно бігові заходи проходили не лише у класичній дистанції, що складає 42 км 195 м, але й у напівмарафоні, вуличних забігах на 4,2 і 10 км, популярних у всьому світі командних естафетах, а також у форматі дитячих змагань та забігів з собаками. Долучитися до яскравого заходу мали можливість спортсмени усіх вікових категорій.

За роки існування і проведення марафону кількість учасників зросла у 30 разів. Так, у 2010 році тільки 546 учасники брали участь у змаганнях, тоді як у 2019 році на ювілейний старт вийшли рекордні 17 000 спортсменів з 61 країн світу.

10th Wizz Air Kyiv City Marathon – п’ятий етап бігової ліги Run Ukraine Running League 2019, яка об’єднує шість бігових заходів у п’яти містах України: Київ, Дніпро, Львів, Одеса та Запоріжжя. Також наймасштабніший біговий захід країни має найвищий рівень сертифікації – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації.

 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі